13.9 C
Uzice
новембар 21, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Lukić: Tunel ispod Kadinjače suštinski prioritet za Bajinu Baštu

Bajina Bašta – Narodni poslanik Mladen Lukić iz Bajine Bašte je tokom rasprave o amandmanima na predlog Zakona o građevinskim proizvodima obrazloži potrebu i značaj izgradnje tunela ispod Kadinjače. On je istakao da je osnovni preduslov razvoja jedne opštine izgradnja putne infrastrukture. Lukić je objasnio da je suštinski prioritet za opštinu Bajina Bašta, izgradnja tunela ispod Kadinjače.

“Nema dolaska investitora, razvoja turizma, poljoprivrede i ostalih privrednih grana ako nosioci tog razvoja nemaju kuda doći, a sami proizvođači ne mogu lako plasirati svoje proizvode”, kazao je Lukić.

Narodni poslanik je kazao da bi izgradnjom ovog tunela bio skraćen put između Bajine Bašte i Užica za šest kilometara a vremenski za 15 do 20 minuta.

“Njime bi se izbeglo niz rizičnih “lakat” krivina na Kadinjači koje snegovi znaju da učine teško prohodnim i koje žiteljima ovog kraja ali i drugim vozačima koji se nađu na ovoj deonici zadaju velike muke, posebno tokom zime kada je taj put često neprohodan posebno za šlepere i kamione sa prikolicom”, naglasio je Lukić.

Značaj izgradnje ovog tunela od višestrukog je značaja jer bi se na taj način izbegle opasnosti prilikom transporta teških bolesnika i hitnih slučajeva iz Bajine Bašte do Užica kolima Hitne pomoći.

“Zamislite samo kako je budućim majkama koje u zimskim mesecima moraju da pređu Kadinjaču kako bi se porodile u Užicu jer je tamo Zdravstveni centar”.

Lukić je precizirao da bi planirani tunel ispod Kadinjače bio dug 1350 metara, i da je vrednost investicije po generalnom projektu oko 26 miliona evra.

“Ovih dana se očekuje da bude završen glavni projekat i nadam se da će se nakon njegovog završetka pristupiti gradnji ove veoma značajne ivesticije za Bajinu Baštu ali i Užice. Ulaz iz pravca Bajine Bašte, računajući pristupni put, bio bi u ataru sla Zaglavak a izlaz u Volujačkom Polju na teritoriji grada Užica”, rekao je narodni poslanik.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović zahvalila se Lukiću što je pomenuo ovaj važan projekat i dala obećanje da će do kraja sledeće godine biti gotova izrada glavnog projekta, a da će se nakon toga krenuti u obezbeđivanje sredstava za njegovu izgradnju.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla