ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

“Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини”, назив је пројекта који ће реализовати Савет за родну равноправност града Ужица. Пројекат који ће обухватити око 60 жена из сеоских месних заједница реализује се у оквиру програма “Кључни кораци ка родној равноправности” који реализује Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије уз подршку агенције UN WOMEN.

Према речима Мирјане Радивојчевић председнице Савета за родну равноправнсот града Ужица циљ је повећања економске једнакости између мушкараца и жена, односно унaпрeђeње знaња и свeсти сeoских жeнa o знaчajу удруживaњa, дoступним фoндoвимa и лoкaлним пoлитикaмa зa рурaлни рaзвoj.

“У наредном периоду биће одржане четири радионице у сеоским месним заједницама са највећим бројем становника, након чега ће бити одржана и завршна јавна дебата на тему ”Улога женских ресурса у области руралног развоја. Стварање услова да се жене са села удружују и локално ангажују и укључују у рад Савета месних заједница и сузбијање стереотипа о улози жене у развоју локалне заједнице неке су од дефинисаних потреба, на које ће пројекат одговорити. Такође, важно је жене са села мотивисати да равноправно учествују у одлучивању на нивоу малих заједница и пружити им могућност за лични развој и усавршавање. Током радионица имаће прилику да своје идеје и искуства о економском оснаживању представе почетницама у бизнису, али и доносиоцима одлука.

Реализација пројекта вредног 483 хиљаде динара, трајаће  до 31. децембра ове године.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА