ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Lokalizacija ciljeva održivog razvoja – Agenda 2030 predstavljena u Užicu (VIDEO)

Regionalni skup pod nazivom „Lokalizacija ciljeva održivog razvoja – sprovođenje Agende 2030“, održan je danas u Užicu u organizaciji Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ i Stalne konferencije gradova i opština. Cilj skupa je da se donosiocima odluka u jedinicama lokanih samouprava približe ciljevi održivog razvoja i načini njihove lokalizacije kroz povezivanje sa lokalnim strategijama i drugim planskim dokumentima.

Gradonačelnik Tihomir Petković istakao je da je grad Užice u potpunosti spreman da se angažuje na planu primene i praćenja Agende 2030, koja je važna za razvoj celokupnog čovečanstva, ali i naše zemlje koja je jedna od potpisnica.

„Naš grad je jedan od gradova u kojem se budžet uvećava značajno poslednjih godina i to nam daje mogućnost da razvijamo programe koji su u funkciji realizacije ovih ciljeva, a pre svega da naša strategijska i planska dokumenta prilagodimo Agendi 2030 i da budemo jedan od primera lokalnih samouprava koji će politiku i strategiju, koju ministarka Đukić Dejanović i Vlada Republike Srbije žele da realizuju, realizuje u svojoj lokalnoj samoupravi.“

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице