ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ljujić: „Nepredviđeni problem u Karađorđevoj ulici ubrzo će biti rešen“

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice, koja je obuhvatila zamenu azbestnih cevi vodovoda, izgradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju kolovoza u punom profilu, završena je pre nekoliko nedelja. Nakon završetka radova, koje je izvodio konzorcijum firmi Jedinstvo, Stabil Pro i Domekstra, uočen je problem sa izlivanjem fekalne kanalizacije u jednom stambenom objektu.

Prema rečima direktora JKP Vodovod Duška Ljujića, nakon snimanja fekalnog kolektora na toj lokaciji, ustanovljeno je da je problem nastao kao posledica toga što je izvođač prilikom radova na zameni vodovoda i izgradnji kišne kanalizacije, prvo iskidao fekalni kolektor, a kasnije ga nestručno prespojio, i da o tome nije obavestio ni JKP Vodovod ni predstavnike nadzornog organa iz Valjeva.

Ljujić je naveo da se nakon nekoliko intervencija na odčepljavanju kolektora od strane JKP Vodovod, došlo do saznanja da je jedino rešenje problema zamena dela cevi.

„Trenutno se u Karađorđevoj ulici izvode radovi na otklanjanju kvara koji je nastao prilikom izvođenja radova na izradi kišne kanalizacije i na zameni vodovodnih cevi. Osnovni problem je što niko od izvođača i vršioca nadzora nije obavestio JKP „Vodovod“ da je taj problem nastao i nestručno je to odrađeno i prespojeno. Problem je otkriven kada je u jednoj prizemnoj kući krenula da se vraća kanalizacija. Nekoliko puta su dežurne službe JKP „Vodovod“ izlazili na teren kako bi otklanjali zapušenja koja su se dešavala, ali zbog učestalosti izvršen je inspekcijski pregled kompletne deonice. Kamerom smo ustanovili da je oštećen fekalni kolektor koji je nestručno prespojen i čime se značajno smanjio protok, tako da sada čim dođe do većih padavina, kada se uliva kišna kanalizacija u fekalnu dolazi do izlivanja u susedni objekat. Razgovarali smo sa izvođačima radova, ali neke odgovore moraju dati i nadzor i izvođači“-naveo je Ljujić.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама