ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Ljubovija i Drina postaju sve veći magnet za turiste

Ljubovija je u poslednjih nekoliko godina jedna od najatraktivnijih domaćih destinacija za odmor. Polovina rezervacija za praznike bila je ugovorena još početkom godine, a letnja sezona, i pre njenog zvaničnog početka, rasprodata je do septembra.

Ko je jednom odmarao kraj Drine i zaspao uz zvuke vode i prirode taj se, kažu, uvek vratio. Gosti u ljubovijskom kraju za praznike su mogli da biraju da li će da odmaraju u naseljima uređenim u etno stilu, ili da uživaju u apartmanima sa bazenom smeštenim tik uz reku.

Reka Drinu turisti često opisuju i kao sprsko more, a odmor, kažu, provode na različite načine – od raftinga do planinarenja.

„Kad je neko iz nekog mesta i napraviš vikendicu u tom mestu, onda to ne govori o meni mnogo nego o tom mestu. Ovo je, bez lažne skromnosti, mislim da je jedno od lepših mesta u zemlji i regionu, jer ima Drina ova neverovatna voda i prelepe planine“, kaže glumac Nenad Okanović.

Zahvaljujući svim prirodnim lepotama tog kraja, turizam je u Ljuboviji postao najrazvijenija privredna grana, a zbog velike zainteresovanosti gostiju, smeštajni kapaciteti u odnosu na prošlu godinu uvećani su za 30 odsto.

„Ljubovija i Drina su izuzetno privlačne za turiste, a s obzirom da Drina pruža velike mogućnosti ne samo za uživanje nego i za sportsko rekreativni turizam, a i samim tim što danas turisti traže neposredan kontakt sa prirodom“, napominje Jelena Tešić, direktorka TO Opštine Ljubovija.

O ljubaznosti Azbukovčana i kvalitetu usluge najbolje govori podatak da je polovina rezervacija za praznike bila dogovorena još početkom godina, a da je letnja sezona, i pre njenog zvaničnog početka, rasprodata do septembra.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа