OGLASNA TABLA – INFO
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Ljubovija i Drina postaju sve veći magnet za turiste

Ljubovija je u poslednjih nekoliko godina jedna od najatraktivnijih domaćih destinacija za odmor. Polovina rezervacija za praznike bila je ugovorena još početkom godine, a letnja sezona, i pre njenog zvaničnog početka, rasprodata je do septembra.

Ko je jednom odmarao kraj Drine i zaspao uz zvuke vode i prirode taj se, kažu, uvek vratio. Gosti u ljubovijskom kraju za praznike su mogli da biraju da li će da odmaraju u naseljima uređenim u etno stilu, ili da uživaju u apartmanima sa bazenom smeštenim tik uz reku.

Reka Drinu turisti često opisuju i kao sprsko more, a odmor, kažu, provode na različite načine – od raftinga do planinarenja.

„Kad je neko iz nekog mesta i napraviš vikendicu u tom mestu, onda to ne govori o meni mnogo nego o tom mestu. Ovo je, bez lažne skromnosti, mislim da je jedno od lepših mesta u zemlji i regionu, jer ima Drina ova neverovatna voda i prelepe planine“, kaže glumac Nenad Okanović.

Zahvaljujući svim prirodnim lepotama tog kraja, turizam je u Ljuboviji postao najrazvijenija privredna grana, a zbog velike zainteresovanosti gostiju, smeštajni kapaciteti u odnosu na prošlu godinu uvećani su za 30 odsto.

„Ljubovija i Drina su izuzetno privlačne za turiste, a s obzirom da Drina pruža velike mogućnosti ne samo za uživanje nego i za sportsko rekreativni turizam, a i samim tim što danas turisti traže neposredan kontakt sa prirodom“, napominje Jelena Tešić, direktorka TO Opštine Ljubovija.

O ljubaznosti Azbukovčana i kvalitetu usluge najbolje govori podatak da je polovina rezervacija za praznike bila dogovorena još početkom godina, a da je letnja sezona, i pre njenog zvaničnog početka, rasprodata do septembra.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički studenti o značaju vakcinacije akcijom “Pitam da čujem”

Oglasna Tabla

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla