ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Лиз се из Аустралије у доба короне доселила у Србију, а овог лета села на своју малу веспу и два дана возила до мораЧајетина – Сигурност Аустралије, Елизабет Дуонг, пореклом Вијетнамка, мењала је за лепоте Србије.
Ова двадесетседмогодишња девојка није се либила да пре скоро три године спакује кофере и дође у Београд због љубави и како би научила српски језик. На први поглед остала је фасцинирана нашом земљом и одлучила да у њој остане заувек, па чак и кад је њена романтична прича завршена. Језик је врло брзо савлдала и ту пепреку успешно превазишла.

„Кад смо раскинули, остала је љубав.. али према Србији. Зато сам одучила да останем. Овде су људи најљубазнији на свету, имају одличан хумор. Све ми одговара. У Аустралији само раде и најважнији им је новац. Тек кад оду у пензију они почну да путују, да живе. Овде је потпуно другачије, Срби уживају у сваком моменту. Људи у Аустралји то не разумеју“, каже за РИНУ Лиз.

Само изузетно храбри људи имају смелости да спакују кофере и преселе се на други крај света иако тамо никога не познају. Међутим, као да та авантура сама по себи за Лиз није била довољна, већ је ова девојка одлучила да купи „веспу“ и њом обиђе бившу Југославију. Пут од Беогарада до Црне Горе у оба правца прешла је управо на том малом мотору.

„Људи су ме зачуђено гледали кад би моју веспу од 50 кубика угледали на путу. Многи од њих су ми давали подршку из аутомобила. Смешно је било и кад сам стигла а границу, цариници нису веровали да сам кренула из Београда. Било ми је потребно два дана и укупно око десет сати у једном правцу да стигнем на одредиште. Пошто нисам могла због мале кубикаже на ауто-пут ишла сам од Београда преко Ваљева и даље према Златибору. Ту сам преспавала, а затим пут наставила даље ка Црној Гори“, рекла је ова невероватна Вијетнамка.

Након што је научила језик Лиз је у Србији развила и свој сопствени бизнис. Бави се видео монтажом и дигиталним медијима, а како није везана за једну компанију и стриктно радно време њена какцеларија може бити читав свет. Међутим, она је као дигитални номад, што је последњих година све популарније код младих, бирала да Србија буде њен дом.

„Имам посао који волим и који ме инспирише, а још сам срећнија ујутру кад устанем и знам да могу да га радим одакле год пожелим. Србија може много тога да понуди дигиталним номадима, скоро сви одлично знају енглески језик, све је модерно и иде у корак са светом. Одушевљена сам иновационим центром на Златибору који заиста пружа одличне услове за дигиталне номаде попут мене“, каже Лиз.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА