OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Лиз се из Аустралије у доба короне доселила у Србију, а овог лета села на своју малу веспу и два дана возила до мораЧајетина – Сигурност Аустралије, Елизабет Дуонг, пореклом Вијетнамка, мењала је за лепоте Србије.
Ова двадесетседмогодишња девојка није се либила да пре скоро три године спакује кофере и дође у Београд због љубави и како би научила српски језик. На први поглед остала је фасцинирана нашом земљом и одлучила да у њој остане заувек, па чак и кад је њена романтична прича завршена. Језик је врло брзо савлдала и ту пепреку успешно превазишла.

„Кад смо раскинули, остала је љубав.. али према Србији. Зато сам одучила да останем. Овде су људи најљубазнији на свету, имају одличан хумор. Све ми одговара. У Аустралији само раде и најважнији им је новац. Тек кад оду у пензију они почну да путују, да живе. Овде је потпуно другачије, Срби уживају у сваком моменту. Људи у Аустралји то не разумеју“, каже за РИНУ Лиз.

Само изузетно храбри људи имају смелости да спакују кофере и преселе се на други крај света иако тамо никога не познају. Међутим, као да та авантура сама по себи за Лиз није била довољна, већ је ова девојка одлучила да купи „веспу“ и њом обиђе бившу Југославију. Пут од Беогарада до Црне Горе у оба правца прешла је управо на том малом мотору.

„Људи су ме зачуђено гледали кад би моју веспу од 50 кубика угледали на путу. Многи од њих су ми давали подршку из аутомобила. Смешно је било и кад сам стигла а границу, цариници нису веровали да сам кренула из Београда. Било ми је потребно два дана и укупно око десет сати у једном правцу да стигнем на одредиште. Пошто нисам могла због мале кубикаже на ауто-пут ишла сам од Београда преко Ваљева и даље према Златибору. Ту сам преспавала, а затим пут наставила даље ка Црној Гори“, рекла је ова невероватна Вијетнамка.

Након што је научила језик Лиз је у Србији развила и свој сопствени бизнис. Бави се видео монтажом и дигиталним медијима, а како није везана за једну компанију и стриктно радно време њена какцеларија може бити читав свет. Међутим, она је као дигитални номад, што је последњих година све популарније код младих, бирала да Србија буде њен дом.

„Имам посао који волим и који ме инспирише, а још сам срећнија ујутру кад устанем и знам да могу да га радим одакле год пожелим. Србија може много тога да понуди дигиталним номадима, скоро сви одлично знају енглески језик, све је модерно и иде у корак са светом. Одушевљена сам иновационим центром на Златибору који заиста пружа одличне услове за дигиталне номаде попут мене“, каже Лиз.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla

Уштипци без квасца и прашка за пециво запечени у рерни: Права сензација на интернету – здрави и ваздушасти, цео свет полудео за њима

Oglasna Tabla

Поетско-музички кабаре „Да, то су били дани“ (видео)

Oglasna Tabla

Летњи улични ерски кабаре по 15 . пут у Чајетини

Oglasna Tabla

Временска прогноза 7. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla