16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Literarni bluz o običnim životnim detaljima

„Ples među svicima“, naziv je knjige Užičanke Lele Milosavljević koja će biti predstavljena večeras u 19 časova u Narodnoj biblioteci Užice.

Posle knjige „Tragova bosih stopala“, objavljene2016. godine, to je njena druga zbirka kratkih priča. Novu knjigu čine 33 priče o ljudskim sudbinama, otuđenju, ljubavi i zaboravljenim vrednostima, za koju je recenzentkinja Marija Knežević navela da autorka vodi čitaoca „od svica do svica, od prizora do prizora ili od sudbine do sudbine u jedan poseban oblikotvorni ples“.

– Autorka u svojoj krvi ima jednu bluzersku osobinu da ume da u prvi plan stavi notorne, ponekad bizarne obične živote i još običnije životne detalje, a da kao u dobrom bluzu na kraju za nagradu dobije suzu, koja kane u prašinu letnjeg dana, pred noge njenog emotivnog čitaoca, napisao je u svojoj recenziciji književnik Miroslav Aleksić.

Osim lirske proze, Lela  Milosavljević piše satiru i na Međunarodnom festivalu humora i satire „Velika praznina za veliki let“, koji je održan prošle godine u Rakovici, osvojila je prvu nagradu u kategoriji kratke satirične priče. Njene lirske i satirične priče objavljene su u više elektronskih i štampanih časopisa za umetnost i kulturu.

O knjizi će, osim autorke, govoriti Dragiša Stanojčić, profesor srpskog jezika i književnosti i direktor Užičke boblioteke, Milijan Despotović, književnik, i Marija Knežević, recenzetkinja. Priče će čitati užički glumci Tanja Jovanović i Branislav Ljubičić, uz muzičku pratnju Dragana Ilića Šekija.

Izvor:danas.rs/piše:N.KOVAČEVIĆ/foto:šipak.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla