23.7 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Lidl obučava radnike, potpisani ugovori o zaposlenju

JAGODINA: Nemačka kompanija „Lidl“, koja je za oktobar najavila otvaranje deset prodajnih objekata u Srbiji, intenzivno sprovodi obuku radnika, koji će u njima raditi.

U Kragujevcu je na obuci 90 budućih radnika u „Lidlu“, od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova, a obuka se sprovodi i u Užicu, Boru…

Jedan od polaznika obuke iz Jagodine u Kragujevcu izjavio je danas za Tanjug da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a „Lidl“ veoma korektan.

„Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o troškui kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu“, rekao je on, dodavši da sve ipak interesuje, a niko ne spominje, kada će „Lidl“ u Jagodini otvoriti vrata kupcima.

Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u hotelu u Kragujevcu ugovoren do polovine novembra.

Radnici „Tehnogradnje“ iz Kruševca završili su građevinske radove na objektu supermarketu „Lidl“ u Jagodini 1.septembra, kako je bilo definisano ugovorom.

Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, „posađena“ veštačka trava…

U Gradskoj upravi u Jagodin očekuju da supermarket „Lidl“ u Jagodini počne da radi u oktobru.

Trgovačka kompanija „Lidl“ iz Namačke, posle pauze od više od godinu dana, počela je u martu izgradnju supermarketa u Jagodini.

Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremio lokaciju na prostoru od 40 ari, u ulici Kneza Milete, kod „Starog Juhora“, uz međunarodnu železničku prugu Beograd – Niš na „koridoru 10“, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

U „Lidlu“ u Jagodini je planirano zapošljavanje vise od 40 radnika.

„Lidl“ supermarket gradi i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadrata.

Izvor: dnevnik.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od 13. do 15. juna izvodiće se radovi na asfaltiranju Banjičke ulice

Oglasna Tabla

Nagrađeni najbolji literarni radovi osnovaca na temu ekologije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Poreznici kucaju na vrata: Od 1. jula, po krevetu naplaćivaće se porez 3.500 dinara

Oglasna Tabla