31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Lidl obučava radnike, potpisani ugovori o zaposlenju

JAGODINA: Nemačka kompanija „Lidl“, koja je za oktobar najavila otvaranje deset prodajnih objekata u Srbiji, intenzivno sprovodi obuku radnika, koji će u njima raditi.

U Kragujevcu je na obuci 90 budućih radnika u „Lidlu“, od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova, a obuka se sprovodi i u Užicu, Boru…

Jedan od polaznika obuke iz Jagodine u Kragujevcu izjavio je danas za Tanjug da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a „Lidl“ veoma korektan.

„Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o troškui kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu“, rekao je on, dodavši da sve ipak interesuje, a niko ne spominje, kada će „Lidl“ u Jagodini otvoriti vrata kupcima.

Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u hotelu u Kragujevcu ugovoren do polovine novembra.

Radnici „Tehnogradnje“ iz Kruševca završili su građevinske radove na objektu supermarketu „Lidl“ u Jagodini 1.septembra, kako je bilo definisano ugovorom.

Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, „posađena“ veštačka trava…

U Gradskoj upravi u Jagodin očekuju da supermarket „Lidl“ u Jagodini počne da radi u oktobru.

Trgovačka kompanija „Lidl“ iz Namačke, posle pauze od više od godinu dana, počela je u martu izgradnju supermarketa u Jagodini.

Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremio lokaciju na prostoru od 40 ari, u ulici Kneza Milete, kod „Starog Juhora“, uz međunarodnu železničku prugu Beograd – Niš na „koridoru 10“, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

U „Lidlu“ u Jagodini je planirano zapošljavanje vise od 40 radnika.

„Lidl“ supermarket gradi i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadrata.

Izvor: dnevnik.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla