24 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

„Licidersko srce“ večeras i na Zlatiboru

Svečanim defileom glavnom ulicom, sinoć je u Užicu počeo 11. Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“. Oko 1000 mladih folkloraša iz 10 zemalja, sa svojom nošnjom i igrama bili su pravi praznik za oči mnogobrojnim Užičanima koji su ih srdačno pozdravili. Festivalski koncert počeo je na gradskom trgu u 20:00, a narednih dana mladi ambasadori kulture posetiće Zlatibor i Andrićgrad.

Na ovogodišnjem festivalu, koji će trajati do 19. avgusta, učestvovaće oko 1000 dece iz Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske i Srbije, ukupno 20 ansambala iz 10 zemalja.

Osim narodne igre, sam festival obuhvata niz manifestacija koje će se održati u Užicu, na Zlatiboru, u Višegradu i Andrićgradu.

Večeras, 16. avgusta, folkloraši će posetiti Zlatibor. Gosti ovog planinskog centra biće u prilici da uživaju u defileu folkloraša od 18:30 časova i u festivalskom koncertu koji počinje u 19 časova na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu.

Osnovni ciljevi festivala su doprinos uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promociji kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj za očuvanje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa kao i promocija turističke ponude Srbije.

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, u suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Tokom svih festivalskih dana, na svim mestima gde su festivalska dešavanja, biće organizovana humanitarna akcija „Licidersko srce deci“.

PROGRAM FESTIVALA

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla