OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

„Licidersko srce“ večeras i na Zlatiboru

Svečanim defileom glavnom ulicom, sinoć je u Užicu počeo 11. Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“. Oko 1000 mladih folkloraša iz 10 zemalja, sa svojom nošnjom i igrama bili su pravi praznik za oči mnogobrojnim Užičanima koji su ih srdačno pozdravili. Festivalski koncert počeo je na gradskom trgu u 20:00, a narednih dana mladi ambasadori kulture posetiće Zlatibor i Andrićgrad.

Na ovogodišnjem festivalu, koji će trajati do 19. avgusta, učestvovaće oko 1000 dece iz Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske i Srbije, ukupno 20 ansambala iz 10 zemalja.

Osim narodne igre, sam festival obuhvata niz manifestacija koje će se održati u Užicu, na Zlatiboru, u Višegradu i Andrićgradu.

Večeras, 16. avgusta, folkloraši će posetiti Zlatibor. Gosti ovog planinskog centra biće u prilici da uživaju u defileu folkloraša od 18:30 časova i u festivalskom koncertu koji počinje u 19 časova na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu.

Osnovni ciljevi festivala su doprinos uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promociji kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj za očuvanje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa kao i promocija turističke ponude Srbije.

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, u suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Tokom svih festivalskih dana, na svim mestima gde su festivalska dešavanja, biće organizovana humanitarna akcija „Licidersko srce deci“.

PROGRAM FESTIVALA

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Милан Васић и Дејан Петровић: „Ја сам момче са Косова“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Kisić: Škole spremne za onlajn, nadamo se da neće doći do toga

Oglasna Tabla

Duga ruka države stiže do džepa frilensera

Oglasna Tabla

Saopštenje za javnost bivšeg gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića

Oglasna Tabla

Psihološki pogled na gojaznost

Oglasna Tabla

Ko ne bude nosio masku na propisanom mestu, kazna 5.000 dinara

Oglasna Tabla

Neka ti je večni spomen i carstvo nebesko vladiko Amfilohije

Oglasna Tabla

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen 1. novembra u Sabornom hramu u Podgorici

Oglasna Tabla

Dnevni izveštaj Zavoda za javno zdravlje Užice

Oglasna Tabla