OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

„Licidersko srce“ večeras i na Zlatiboru

Svečanim defileom glavnom ulicom, sinoć je u Užicu počeo 11. Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“. Oko 1000 mladih folkloraša iz 10 zemalja, sa svojom nošnjom i igrama bili su pravi praznik za oči mnogobrojnim Užičanima koji su ih srdačno pozdravili. Festivalski koncert počeo je na gradskom trgu u 20:00, a narednih dana mladi ambasadori kulture posetiće Zlatibor i Andrićgrad.

Na ovogodišnjem festivalu, koji će trajati do 19. avgusta, učestvovaće oko 1000 dece iz Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske i Srbije, ukupno 20 ansambala iz 10 zemalja.

Osim narodne igre, sam festival obuhvata niz manifestacija koje će se održati u Užicu, na Zlatiboru, u Višegradu i Andrićgradu.

Večeras, 16. avgusta, folkloraši će posetiti Zlatibor. Gosti ovog planinskog centra biće u prilici da uživaju u defileu folkloraša od 18:30 časova i u festivalskom koncertu koji počinje u 19 časova na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu.

Osnovni ciljevi festivala su doprinos uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promociji kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj za očuvanje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa kao i promocija turističke ponude Srbije.

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, u suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Tokom svih festivalskih dana, na svim mestima gde su festivalska dešavanja, biće organizovana humanitarna akcija „Licidersko srce deci“.

PROGRAM FESTIVALA

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno je 37 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Sutra ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla

Jogurt, kefir, kiseli kupus — za spas od korone

Oglasna Tabla

Danas je sveti Pantelija, ognjeni otac: Ovo bi valjalo da uradite, evo kakvi su običaji na njegov dan!

Oglasna Tabla

Epidemiolog Tiodorović predlaže otvaranje pozorišta, bioskopa i održavanje kulturnih manifestacija

Oglasna Tabla

Kuća u srcu Šumadije košta kao kvadrat na Vračaru

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 9. avgust

Oglasna Tabla

Kupuj domaće – sa Kosmeta! Sada svako može da pomogne opstanak Srba u južnoj pokrajini

Oglasna Tabla

Zašto Srbi jedu kineski luk, još je i tri puta skuplji?

Oglasna Tabla