-0.4 C
Uzice
25 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

„Licidersko srce“ večeras i na Zlatiboru

Svečanim defileom glavnom ulicom, sinoć je u Užicu počeo 11. Međunarodni dečji festival folklora „Licidersko srce“. Oko 1000 mladih folkloraša iz 10 zemalja, sa svojom nošnjom i igrama bili su pravi praznik za oči mnogobrojnim Užičanima koji su ih srdačno pozdravili. Festivalski koncert počeo je na gradskom trgu u 20:00, a narednih dana mladi ambasadori kulture posetiće Zlatibor i Andrićgrad.

Na ovogodišnjem festivalu, koji će trajati do 19. avgusta, učestvovaće oko 1000 dece iz Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske i Srbije, ukupno 20 ansambala iz 10 zemalja.

Osim narodne igre, sam festival obuhvata niz manifestacija koje će se održati u Užicu, na Zlatiboru, u Višegradu i Andrićgradu.

Večeras, 16. avgusta, folkloraši će posetiti Zlatibor. Gosti ovog planinskog centra biće u prilici da uživaju u defileu folkloraša od 18:30 časova i u festivalskom koncertu koji počinje u 19 časova na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu.

Osnovni ciljevi festivala su doprinos uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promociji kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj za očuvanje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa kao i promocija turističke ponude Srbije.

Festival „Licidersko srce” održava se u organizaciji Udruženja građana „Era” iz Užica, u suorganizaciji Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Zlatibor, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Tokom svih festivalskih dana, na svim mestima gde su festivalska dešavanja, biće organizovana humanitarna akcija „Licidersko srce deci“.

PROGRAM FESTIVALA

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla

Prosečna plata u novembru 56.331 dinar

Oglasna Tabla

„Spajalica znanja“ sa svojom dečicom donirala knjige Gradskoj biblioteci (FOTO)

Oglasna Tabla

Jedna ili dve neradne nedelje mesečno: Ministarstvo spremno na dogovor, pravilo će važiti za sve trgovce

Oglasna Tabla

Više od 50 miliona dinara iz gradskog budžeta za sport u Užicu

Oglasna Tabla

Sindikati obrazovanja u Srbiji traže veće plate

Oglasna Tabla

Otvaranje nove ski staze na Torniku

Oglasna Tabla

Održan moleban i litija u Čajetini za SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla