ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Удружење грађана „ЕРА“ и Град Ужице од 15. до 19. августа 2022. организују 14. Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ који ће окупити око 1000 младих из 11 земаља.

Учесници фестивала ове године долазе из Мексика, Украјине, Мађарске, Бугарске, Словачке, Чешке, Словеније, Турске, Грчке, Босне и Херцеговине – Република Српска. Поред града Ужица подршку фестивалу и ове године пружиће Министарство културе и информисања, Министарство правде Владе Републике Србије, Представништво Републике Српске у Србији, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Туристичка организација Златибор.  Покровитељ фестивала је председник Републике Србије.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истиче да ће захваљујући Удружењу грађана „Ера“, идејном творцу и организатору фестивала, наш град неколико дана живети у ритму разигране и распеване младости, која ће нас упознати са фолклорним наслеђем различитих поднебља.

„Језик музике и игре је онај који сви разумеју и због тога не изненађује да овакве манифестације дају значајан допринос повезивању и зближавању људи и народа. Важно је да се упознајемо,  а то се најбоље чини преко културне заоставштине и води ка узајамном уважавању и поштовању наших посебности“.

Градоначелница је позвала Ужичане да испрате фестивалски програм и изразила уверење да ће Ужице и ове године на прави начин угостити учеснике фестивала.

Властимир Вељовић, члан Организационог одбора фестивала навео је да су поред концертног програма планирани бројни пратећи садржаји – изложба народних ношњи земаља учесница, едукативни семинар „Деца – чувари традиције“, фолклорне играонице, посете туристичким дестинацијама, грнчарска радионица, зумба журка, посете историјским и културним знаменитостима и на свим локацијама на којима се фестивал одржава, као и традиционална  хуманитарна акција „Лицидерско срце – деци“.

Он је подсетио је да ће у фестивалском програму уживати пубика на Златибору и у Вишеграда све са циљем да се промовише културна сарадња, јачају пријатељски односи међу народима, посебно међу младима, истрајава у очувању традиције и културног наслеђа и промоцији туристичке понуде Ужица и Србије.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА