23.7 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

LICIDERSKO SRCE 2017.

Užice – Sledeće sedmice od ponedeljka do petka, održaže se deveti Međunarodni festival folklora „Licidersko srce“. U organizaciji Udruženja građana „Era“ i suorganizaciji grada Užica, opštine Čajetina i Višegrada, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića, Užice će biti domaćin ansamblima iz 10 zemalja i ugostiće oko 1000 učesnika, saopšteno je na sajtu grada.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić rekao je da je u proteklim godinama Festival u potpunosti opravdao svoje postojanje i da je, uz druge kulturne manifestacije, dao gradu određenu dozu metropole.

Ivana Cvetković je, ispred Udruženja, navela program i sadržaje koji će se održavati u pet festivalskih dana. Cvetkovićeva je dodala da će se pored nastupa i koncerata, i ove godine održati folklorne radionice, stručni seminari, izložba narodne nošnje zemalja učesnica i humanitarna akcija. Ove godine, novi prateći program je prodajni sajam pod nazivom „Ekspoužice“ na kome će biti organizovana promocija proizvoda i usluga koje su u vezi sa zemljama učesnicima.

Govoreći o sajmu, Snežana Ćirović, direktor sajma „Ekspoužice“, istakla je da je njegova osnovna nota prezentacija i povezivanje privrednika našeg kraja sa predstavnicima zemalja koje su prisutne na Festivalu.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od 13. do 15. juna izvodiće se radovi na asfaltiranju Banjičke ulice

Oglasna Tabla

Nagrađeni najbolji literarni radovi osnovaca na temu ekologije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Poreznici kucaju na vrata: Od 1. jula, po krevetu naplaćivaće se porez 3.500 dinara

Oglasna Tabla