Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Либерграф покренуо акцију за куповину пречишћивача ваздуха у ужичким вртићима

Грађанска читаоница „Либерграф“ из Ужица покренула је акцију прикупљања средстава за куповину пречишћивача ваздуха који че бити поклоњени свим вртићима на територији града Ужица. За то је потребно око два милиона динара.

„Позивамо све компаније, предузетнике и грађане да узму учешће у акцији, донирањем новчаних средстава или куповином пречишћивача који ће користити нашим најмлађим суграђанима“, пише у саопштењу.

Један пречишћивач је већ обезбеђен од стране Покрета „Крени-Промени“ и команије „Зептер“ и поклоњен је вртићу Бамби, а остало је још 88 учионица у ужичким вртићима које треба опремити пречишћивачима ваздуха.

У Ужицу иначе има 11 предшколских установа.

Како се објашњава, циљ је да се опреме све учионице како би најмлађи суграђани бар у затвореном простору удишу здрав и чист ваздух“, додаје се у саопштењу.

„Уколико ова акција прође успешно, планирамо да пречишћивачима опремимо и учионице у основним и средњим школама, а потом и амбуланте у здравственим установама у граду“, додаје се у саопштењу.

Због концентрација загађујућих материја у ваздуху које су и више од 10 пута веће од максимално дозвољених, Либерграф је 27.12.2022. године упутила захтев градоначелници Ужица, Јелени Раковић Радивојевић.

Затражено је да локална самоуправа предузме хитне мере како би се заштитило здравље грађана, а посебно деце, младих и трудница.

„Предложили смо две конкретне активности чијом реализацијом би се у кратком року могло допринети заштити здравља најостељивијих група становништва. Након више од две недеље нисмо примили никакав одговор од градоначелнице, а сведоци смо да ниједна мера по овом питању од стране локалне самоуправе није предузета“, додаје се у саопштењу.

Ужице је иначе током сваке грејне сезоне међу најзагађенијим градовима у Србији.

Извор: novaekonomija.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА