Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

Сајам туризма који је одржан у фебруару у Београду показао је да су аранжмани за наредно лето скупљи у односу на претходне године. Александар Сеничић из YУТА у разговору за Н1 каже да се раном уплатом летовања може уштедети и до 30 одсто и тако недоместити поскупљења
Апартмани у Грчкој скупљи су за пет до 10 одсто, а хотели чак и до 20. На то треба додати и авионски превоз који је знатно поскупео, рекао је Сеничић.

Они који су пропустили прилику да уплатом „фирст минут“ аранжмана у новембру, децембру и јануару уштеде и до 50 одсто, цену летовања могу да умање за трећину ако уплате сада, напомиње Сеничић.

Дестинација коју су српски туристи масовно открили у лето 2020. и 2021. била је Албанија. Иако дуго позната по лепом мору и ниским ценама, и Албанија бележи раст цена.

„То је мала туристичка дестинација са невеликим бројем капацитета. Привукла је велики број људи и то је довело до повећања цена. Више није јефтина као некада, али је 10 до 20 одсто јефтинија од Грчке. Ове године се по први пут нуди апартмански смештај. У области Драча хотели чак, и ‚алл инцлусиве‘ су јефтинији од Турске, Грчке, Туниса и Египта“, истиче саговорник Н1.

Као породична дестинација издваја се Турска, где се у неким хотелима нуди бесплатан боравак за двоје деце када су у пратњи родитеља. Сеничић напомиње да се ове године Тунис вратио на туристичку мапу, са добрим односом цене и квалитета и великим бројем чартер летова.

Каматица

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Годишњица завршетка НАТО бомбардовања: 24 године од краја Битке на Кошарама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела 16. Полицијада на Златибору (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 10. јун

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу