Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Летњи улични ерски кабаре по 15 . пут у ЧајетиниУ дворишту библиотеке „Љубиша Р.Ђенић“ синоћ је било врло живо, као што обично и бива када је Летњи улични ерски кабаре у питању. Ова традиционална манифестација одржава се већ 15. пут у Чајетини, а о њеном значају најбоље говори чињеница да је ерски хумор препознат као део српског идентитета и као такав уписан је у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа.

„Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ организује велики број манифестација и то је важан део рада наше установе. Ми се трудимо да обезбедимо један богат и разноврстан културни живот у нашој вароши и да негујемо тај фини укус који већ поседује наша публика. Неке од тих манифестација постале су традиционалне, а ми смо по њима постали чувени не само у Србији, већ и у суседним земљама. Једна од таквих је Летњи улични ерски кабаре. Хумор је део свакодневног живљења и управо осликава менталитет и карактер становништва који га ствара. Становништво златиборског и ужичког краја има један посебан смисао за хумористику, комичну досетку, што се сматра највишим видом интелектуалности“, рекла је овом приликом Снежана Ђенић, директорка Библиотеке.

И ове године програм Кабареа, између осталог, обухватио је наступ музичара Београдског дикси бенда као и емитовање кратког филма под називом“ Утеривање дуга“ насталог у сарадњи Библиотеке са сатиричарем Слободаном Симићем и глумцима Народног позоришта из Ужица. На овој вечери посебно место заузима додељивање награда најбољим афористичарима.

„Ово је афористичарски Грем слем“, уз осмех каже сатиричар Слободан Симић, који је био председник жирија за избор најбољег афористичара. „Аутори морају бити мало озбиљнији да би могли да уопште уђу у конкуренцију за награду. Ове године прво место је припало сјајном младом афористичару, Братиславу Костадиновићу из Крушевца, друго место је заслужио Зоран Ђуровић Ђурке из Врбаса, а треће Велизар Радоњић из Подгорице. Дакле, види се и међународни призвук нашег конкурса, јављају се и афористичари из Региона, тако да одржавамо један солидан ниво и интересовање афористичара, а мислим да ће се и публици њихов наступ свидети“.

За крај вечери публика је имала прилику да погледа позоришну представу „Нас две“ у којој играју Татјана Кецман и Ана Радоњић. Овај програм биће одржан 6. августа за госте Златибора на платоу Културног центра, у сарадњи са ТО Златибор, а под покровитељством општине Чајетина.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА