OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Leposava dolijala na Ovčar Banji, sada i pozira za fotografije

A sada pogledajte jednu potpuno drugačiju priču o vernosti i neobičnom prijateljstvu. Leposava, mlada lija, stalni gost Planinarskog doma u Ovčar Banji, najviše voli Slavka koji je redovno hrani, ali druži se i sa turistima, doduše često im ponešto i ukrade.

Čim iz šume čuje Slavkov glas stiže na doručak ili večeru. Veruje mu i sve što joj ponudi pojede u slast. U podnožju Kablara upoznali su se pre dva meseca.

„Ja sam joj bacao hranu daleko, nije htela da priđe. Posle toga se pripitomila i jede mi iz ruke i pozira, naiđu turisti ona izađe tu, slika se. Sad je dobra i svako može da je hrani iz ruke“, navodi Slavko Maletić, domaćin u Planinarskom domu.

Znatiželjna Slavkova riđa drugarica svakog dana provede po nekoliko sati sa gostima Planinarskog doma. U početku je bila nepoverljiva, ali se sada u pravom smislu odomaćila.

Jedino podvije rep zbog domaćih životinja, ali je to samo na kratko obeshrabri. Leposava često svrati i kod komšija, koji joj nestašluke brzo oproste.

„Ulazi u gepek, penje se preko kola, ukrala tabakeru, krade meredov za pecanje, ja posle idem jurim za njom. Uđe u čamac i pokupi sitne ribice iz kofice i tako. Znači nema šta ne krade. Ja sam nalazio gostima ovde iz Doma ukrade papuče, ukrala kupaći“, kaže Milisav Drmanac iz Ovčar Banje.

U tu priču uverio se i naš snimatelj, jer je sunđer sa mikrofona, koji je Leposava za čas uzela, morao da traži po šumi.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Karatisti Užica osvojili devet medalja u Kragujevcu

Oglasna Tabla

Pedijatar dr Dušanov: deca su nam u katastrofalnom stanju i sve je gore s godinama

Oglasna Tabla

Do „Staparka” dva putića

Oglasna Tabla

Svetskim danom turizma počinju pripreme za 60. Sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Rok sedam dana: Ko se ne javi banci, pristaje na predloženi plan otplate

Oglasna Tabla

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 27. septembar

Oglasna Tabla

Hapšenje u Novoj Varoši zbog velike količine spida

Oglasna Tabla

„Đorđu kam bek“ – ali Đorđe ni u Pariz ni u Australiju, već u Užice da šije šajkače

Oglasna Tabla