OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Legalizacija objekata u romskom naselju

Požega, 26. februar 2020. – Sporazum o saradnji između Ekumenske humanitarne organizacije (EHO) i opštine Požega potpisan je početkom februara, kojim se lokalna samouprava obavezala da će učestvovati u implementaciji projekta “Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019 – 2022“.

Cilj ovog projekta je pružanje podrške ozakonjenju stambenih objekata i unapređenje uslova stanovanja u podstandardnim naseljima. Projekat će se realizovati u požeškom naselju Lisište i trajaće do 31. decembra 2022. godine.

Marija Vujičić, iz požeškog Romskog centra, kaže da su oni pokušavali da reše problem ozakonjenja stambenih i drugih objekata u naselju Lisište, ali da sami nisu uspevali da dođu do potrebnih sredstava, tako da su stupili u kontakt sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom, koja će im finansijski pomoći oko realizacije projekta legalizacije romskog naselja.

Ekumenska humanitarna organizacija pored Požege, radi sa još devet partnerskih opština, odnosno lokalnih samouprava iz Srbije – Obrenovac, Zvezdara, Žabalj, Kragujevac, Šabac, Aranđelovac, Smederevska Palanka, Novi Sad i Raška.

Izvor: radiopozega.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla

Grčka zatvara granice za državljane Srbije

Oglasna Tabla

Na Kokinom Brodu auto sleteo u jezero, spasilačke ekipe tragaju za osobama

Oglasna Tabla

U maju bez posla ostalo 10.000 ljudi

Oglasna Tabla

Đake u Srbiji čeka školska godina neviđena do sada – kakve će biti posledice

Oglasna Tabla

Obaveštenje o Odluci Komisije za sprovođenje nagradnog Konkursa za izbor najlepšeg dvorišta na teritoriji Grada Užica za 2020. godinu

Oglasna Tabla