OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ледено у нововарошком крају – јутрос 28 испод нуле !

Нова Варош осванула је у „дебелом“ температурном минусу, а слично је и у већем делу Србије. Како је саопштио Републички хидрометеоролошки завод, сунчано и веома хладно време задржаће се током целог дана, док током ноћи следи наоблачење са слабим снегом.

Како тврде мештани, у појединим деловима Беле Реке жива у термометру се јутрос пред зору спустила до чак 28. подеока испод нуле, а изузетно хладно је било и у другим деловима општине. У Рутошима је измерено минус 26 степени , у Радоињи минус 24, у Јасенову минус 24, Новој Вароши минус 22,  у Бистрици минус 16…

Ниске температуре донеле су и проблеме мештанима. Заледили су поједини сеоски водоводи, као и вода у кућним инсталацијама. На муци су били и власници „дизелаша“ – ледила је нафта па многи нису успели да покрену своја возила. Надлежни међутим кажи, да све комуналне службе функционишу без проблема, а топло је и у становима, школама и пословним просторијама прикљученим на градске котларнице.

У нововарошком крају кажу да су навикли на мразеве.

-Овде код нас на Равном Тору на Муртеници, на 1.300 метара надморске висине, претпрошле године је почетком јануара измерено 29 степени испод нуле. Јутрос је минус 20 и греје зубато сунце, али упркос мразу живот тече нормално- каже мештанин Десимир Спасојевић.

Извор: вароске.нет

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla

Уштипци без квасца и прашка за пециво запечени у рерни: Права сензација на интернету – здрави и ваздушасти, цео свет полудео за њима

Oglasna Tabla