18.7 C
Uzice
јун 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

LEČENJE ŠTITNE ŽLEZDE U ČIGOTI O TROŠKU RFZO

ROJAL

Čigota je jedan od najuglednijih centara za lečenje bolesti štitaste žlezde i metabolizma, a od nedavno je boravak u Čigoti moguć i o trošku republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (u trajanju od 14 dana) i ova mogućnost se odnosi na pacijente sa novootkrivenim hipertireozama.

Svakodnevni stres, nepravilna ishrana i život u zagađenoj sredini, doveli su do porasta broja obolelih od štitaste žlezde. Štitasta žlezda (tireoidea, tireoidna žlezda) je malena žlezda koja je smeštena u donjem delu vrata i njen rad veoma utiče na naše zdravlje. Ona luči hormone tiroksin T4 i trijodtironin T3. sastavni deo ovih hormona je jod. N anjih utiče i hormon hipofize, tireostimulirajući hormon, TSH.

Ovi hormoni imaju veoma bitnu ulogu u rastu i sazrevanju. utiču na razvoj centralnog nervnog sistema, okoštavanje kostiju i lučenje hormona rasta, utiču na budnost, reagovanje, čulo sluha, sposobnost pamćenja i učenja.

Imaju važnu ulogu u reproduktivnim funkcijama muškarca i žene i u trudnoći.
Hipertireoza je prekomerna funkcija štitaste žlezde tj. povećano izlučivanje hormona ove žlezde. Može se javiti u bilo kom životnom dobu, ali najčešće se javlje kod žena između 20 i 50 godina, a tokom poslednjih godina primećen je porast broja obolelih među muškarcima.

Informacije i rezervacije:

+381 31 597-597
+381 31 579-236
fax: +381 31 845-030
e-mail: hotelcigota@gmail.com

Izvor:bgonline.rs/lecenje-stitne-zlezde-u-cigoti-o-trosku-rfzo/foto:zlatibor.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Erski humor- tema novog filma osnovaca iz Ravni

Oglasna Tabla

Udruženje „Veterani Zlatibora“ – čuvari narodne tradicije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mali odmor: Rzav, osveženje u vrelim danima

Oglasna Tabla