8.9 C
Uzice
децембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Lazar Kostić: Na rođendan potvrdio titulu prvaka države!

Porodična svečanost proslave dečijeg rođendana u porodici Kostić iz Užica u subotu 24. marta, pretvorila se u događaj nacionalnih razmera, budući da je Lazar, pozdravljajući se sa jedanaestom i započinjući 12- tu godinu, tog datuma osvojio završni masters turnir u bilijaru i potvrdio titulu juniorskog prvaka države. Osvajanjem šampionske titule, Lazar je stekao pravo učešća na Evropskom prvenstvu za juniore, koje se ove godine održava u Holandiji.

Kostić je, za godinu dana koliko trenira bilijar, iskazao takav talenat i posvećenost ovom, kod nas nedovoljno poznatom i priznatom sportu, da je vrlo brzo nakon početka takmičarske sezone zauzeo prvo mesto na nacionalnom nivou u juniorskoj konkurenciji, a pre završnog Masters turnira u Beogradu, ubedljivo se izdvojio po broju bodova iznad konkurencije, tako da mu je ova pobeda došla i kao ukras na rođendanskoj torti.  Klub MASSE , inače jedini užički bilijar klub koji okuplja ljubitelje bilijara koji se profesionalno , pod rukovodstvom trenera, Ljubiše Vraneševića bave ovim sportom priredio je malu svečanost dan nakon turnira u Beogradu na kome se slavilo i osvajanje titule, i Lazarev rođendan, ali i godišnjica postojanja kluba.

Na ovom turniru koji je trajao duže od šest časova,  Kostić je odigrao četiri meča: prvi je izgubio od Bojane Šarac, koju je , nakon sledeća dva dobijena meča, pobedio u finalu. Hiljadu bodova koje je osvojio u Beogradu samo su doprineli da se poveća razlika u finalom rasporedu na tabeli juniora na kojoj mladi Užičanin vodi sa 5.400. Drugoplasirani, Pavle Stanković iz kluba CUE BALL iz Beograda ima 3.000, a treći je Luka Bugarski iz kluba BTT JOKER iz Novog Sada sa 2. 850 bodova. U dosadašnjem delu prvenstva u nacionalnoj bilijar ligi, Lazar je soviji tri prva, jedno drugo, dva trća i jedno peto mesto, a konkurenciju od ukupno 17 takmičara do 17 godina, vrlo brzo je ostavio iza sebe.

Ovaj svestrani talentovani dečak, inače je i osvajač nekoliko medalja i tri pehara kao član FK „Jedinstvo Putevi“ gde igra na poziciji golmana, a odličan uspeh u OŠ „Nada Matić“ samo su odraz spoja talenta, marljivosti i posvećenosti svakoj vrsti aktivnosti: i učenju i sportu! Slobodno vreme ispunjava zanimljivim hobijem: slaganjem Rubikove kocke, a njegova kolekcija Rubikovih kocki broji 15 različitih primeraka.

O Lazaru se vrlo pohvalno izaražavaju svi koji ga poznaju: od nastavnika, drugova, trenera, kolega u bilijar konkurenciji, a njegovo ponašanje tokom takmičenja, kretanje, način ophođenja već su postali uzor i mnogo starijim igračima.

Njegov uspeh, kao i uspeh trenera, Ljubiše Vraneševića koji zauzima treću poziciju na tabeli, doprineli su da se bilijar klub MASSE pozicionira na prvom mestu na tabeli u grupi D. U očekivanju dalje potvrde kvaliteta igrača ovog , po mnogo čemu jedinstvenog užičkog sportskog kluba, nastavljaju se intenzivne pripreme za završni masters u seniorskoj konkurenciji, 2. i 3. juna gde će nastupiti i Vranešević, završnica ekipnog prvenstva – baraž 10. juna i završni masters turnir 23. juna.

Izvor: M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Horor film na srpski način: Mladi Zlatiborci radili „štapom i kanapom“ i uspeli nemoguće

Oglasna Tabla

Sve spremno za zimsku turističku sezonu na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Grand Hotel Tornik“ Zlatibor – dobitnik nagrade „Turistički cvet“

Oglasna Tabla

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Oglasna Tabla

AUTO-PUTEM od Požege do granice sa BIH – Evo kuda će prolaziti nova saobraćajnica (MAPA)

Oglasna Tabla

Tribina o lečenju uznapredovalog raka dojke sutra u Užicu

Oglasna Tabla

Domaći film „AJVAR“ – Specijalna projekcija i gostovanje ekipe filma

Oglasna Tabla

„Nevidljivi ljudi“, predstava u Kulturnom centru

Oglasna Tabla

Oblačno, mestimično sa kišom i malo toplije

Oglasna Tabla