11.3 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Lazar Kostić: Na rođendan potvrdio titulu prvaka države!

Porodična svečanost proslave dečijeg rođendana u porodici Kostić iz Užica u subotu 24. marta, pretvorila se u događaj nacionalnih razmera, budući da je Lazar, pozdravljajući se sa jedanaestom i započinjući 12- tu godinu, tog datuma osvojio završni masters turnir u bilijaru i potvrdio titulu juniorskog prvaka države. Osvajanjem šampionske titule, Lazar je stekao pravo učešća na Evropskom prvenstvu za juniore, koje se ove godine održava u Holandiji.

Kostić je, za godinu dana koliko trenira bilijar, iskazao takav talenat i posvećenost ovom, kod nas nedovoljno poznatom i priznatom sportu, da je vrlo brzo nakon početka takmičarske sezone zauzeo prvo mesto na nacionalnom nivou u juniorskoj konkurenciji, a pre završnog Masters turnira u Beogradu, ubedljivo se izdvojio po broju bodova iznad konkurencije, tako da mu je ova pobeda došla i kao ukras na rođendanskoj torti.  Klub MASSE , inače jedini užički bilijar klub koji okuplja ljubitelje bilijara koji se profesionalno , pod rukovodstvom trenera, Ljubiše Vraneševića bave ovim sportom priredio je malu svečanost dan nakon turnira u Beogradu na kome se slavilo i osvajanje titule, i Lazarev rođendan, ali i godišnjica postojanja kluba.

Na ovom turniru koji je trajao duže od šest časova,  Kostić je odigrao četiri meča: prvi je izgubio od Bojane Šarac, koju je , nakon sledeća dva dobijena meča, pobedio u finalu. Hiljadu bodova koje je osvojio u Beogradu samo su doprineli da se poveća razlika u finalom rasporedu na tabeli juniora na kojoj mladi Užičanin vodi sa 5.400. Drugoplasirani, Pavle Stanković iz kluba CUE BALL iz Beograda ima 3.000, a treći je Luka Bugarski iz kluba BTT JOKER iz Novog Sada sa 2. 850 bodova. U dosadašnjem delu prvenstva u nacionalnoj bilijar ligi, Lazar je soviji tri prva, jedno drugo, dva trća i jedno peto mesto, a konkurenciju od ukupno 17 takmičara do 17 godina, vrlo brzo je ostavio iza sebe.

Ovaj svestrani talentovani dečak, inače je i osvajač nekoliko medalja i tri pehara kao član FK „Jedinstvo Putevi“ gde igra na poziciji golmana, a odličan uspeh u OŠ „Nada Matić“ samo su odraz spoja talenta, marljivosti i posvećenosti svakoj vrsti aktivnosti: i učenju i sportu! Slobodno vreme ispunjava zanimljivim hobijem: slaganjem Rubikove kocke, a njegova kolekcija Rubikovih kocki broji 15 različitih primeraka.

O Lazaru se vrlo pohvalno izaražavaju svi koji ga poznaju: od nastavnika, drugova, trenera, kolega u bilijar konkurenciji, a njegovo ponašanje tokom takmičenja, kretanje, način ophođenja već su postali uzor i mnogo starijim igračima.

Njegov uspeh, kao i uspeh trenera, Ljubiše Vraneševića koji zauzima treću poziciju na tabeli, doprineli su da se bilijar klub MASSE pozicionira na prvom mestu na tabeli u grupi D. U očekivanju dalje potvrde kvaliteta igrača ovog , po mnogo čemu jedinstvenog užičkog sportskog kluba, nastavljaju se intenzivne pripreme za završni masters u seniorskoj konkurenciji, 2. i 3. juna gde će nastupiti i Vranešević, završnica ekipnog prvenstva – baraž 10. juna i završni masters turnir 23. juna.

Izvor: M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla