Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Lagana sreda pobednik 5. Bunt rok festivala

Oštra konkurencija od 12 bendova učinila je napetim finale 5. „Bunt rok festivala“ iz kojeg je bend „Lagana sreda“ izašao kao pobednik, dok su drugo i treće mesto zauzele grupe „Karpo“ i “Zero Two”. Kao organizator festivala, RTS je najboljima dodelio nagrade od 100, 50 i 30 hiljada dinara.

Momci iz pobedničke „Lagane srede“ kažu da je nastup na „Bunt rok festivalu“ bilo jedinstveno iskustvo, da su im prijale kamere i pažnja, pa zbog toga nije ni bilo treme.

Pohvalili su i druge grupe, za koje su rekli da su bile fantastične i da ni sada ne mogu da veruju da su u takvoj konkurenciji uzeli bilo koju nagradu, a kamoli prvo mesto.

Ako su pobednici bili zaduženi za pravi rok vajb, onda se drugoplasirani bend „Karpo“ pobrinuo za nešto drugačiji zvuk – mešavinu surf roka i indi melodija.

„Za BRF smo se prijavili zato što je to odlična prilika da se oseti velika bina i doživi televizijsko iskustvo“, kažu iz grupe „Karpo“.

Isti sentiment deli i trećeplasirani sastav “Zero Two” iz Niša, a članovi ističu da je BRF bio dobra prilika da širi auditorijum čuje za njihov umetnički projekat, ma koliko on bio eksperimentalan.

Ko se sve našao u finalu

Ovo finale je posebno i zbog toga što se umesto 10, za titulu najboljeg takmičilo 12 finalista – bendova i autora iz cele Srbije kao i po tome što je prvi put ustanovljena titula i nagrada za bend po izboru publike.

Bendovi koji su se plasirali u finale odlukama članova stručnog žirija, tokom osam kvalifikacionih segmenata bili su: „Karpo“, “Skadrilla”, “Herz”, “Wajz”, „Reci cimet“, „Lagana sreda“ i “Nataleé” iz Beograda, “ZeroTwo” iz Niša i “Johnny Blunt & the Moontown Troubadous” iz Užica.

Uz njih su, zahvaljujući glasovima publike, u finale stigli i bendovi „Logička greška“ iz Beograda, “Zyrion” iz Kragujevca i „5 minuta slave“ iz Novog Sada.

Pored Branke Glavonjić, autorke festivala, kroz peto izdanje festivala koji slavi i afirmiše domaću pop i rok muziku – vodili su nas, sredom na RTS2 i Zoran Stefanov, frontmen benda „Iskaz”, Katarina Vujović i Stefan Jovčić.

Branka Glavonjić, autorka „Bunt rok festivala“ rekla je da sva izdanja festivala povezuje misija afirmacije domaće pop i rok scene.

„Izuzetno je važno da nove generacije dobiju šansu da se za njih čuje. Takođe, važno je da nam što širem auditorijumu pokažu, predstave na koji način vide i razmišljaju o muzici i svemu što ih okružuje“, istakla je Glavonjićeva.

Osim pomenutih novčanih nagrada najboljem gitaristi, basisti, bubnjaru i pevaču dodeljuju se i vredni instrumenti i druge nagrade, a sve to zahvaljujući prijateljima festivala – studiju „Bumerang“, lancu prodavnica IDEA, kući “Sing Media”, „Metropolisu“ i Udruženju muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Najbolji gitarista petog „Bunt rok festivala“ – Stefan Niketić (24), iz benda „Lagana sreda“, kao nagradu je dobio gitaru (Vintage VS6VW) od lanca prodavnica IDEA. Najbolji basista je Petar Blagojević (23), iz grupe „Reci cimet“, a u njegove ruke otišla je bas-gitara (Vintage V96), koju mu je poklonio studio „Bumerang“.

Najbolji bubnjar je Ognjen Martinović (24), iz pobedničkog benda, a njemu je “Sing Media” darivala pedalu za bubanj (Mapex falcon single pedal). Najbolji pevač petog „Bunt rok festivala“ je Jovan Ilić (18), iz benda „Karpo“, pa mu je Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije poklonilo je mikrofon (Shure beta 58).

Titulu Pobednika publike osvojio je bend “Zyrion” iz Kragujevca. Njima je Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije takođe arivalo vrednu nagradu.

Osim toga, učesnici će dobiti prilike i da nastupaju na domaćim i regionalnim festivalima tokom ovog leta i jeseni. Najbolji na 5. BRF dobiće i profesionalne fotografije kao poklon još jednog prijatelja BRF-a, zatim video i audio produkciju i nastupe zahvaljujući centru „Milenijum“ iz Vršca.

A baš svi učesnici dobili su profesionalan, kvalitetan i reprezentativan snimak svojih debitanskih televizijskih nastupa. Kruna svega, u godini jubilarnog izdanja „Bunt rok festivala“ je kompilacija pesama pobedničkih bendova sa svih pet izdanja festivala zahvaljujući PGP-u RTS-a.

Članovi žirija finala petog „Bunt rok festivala“ bili su: Vlada Janković Džet, legenda srpskog rokenrola, gitarista i kompozitor Nikola Čuturilo, Vukašin Marković („Ajri Ef-Em“), Maja Cvetković („I-plej“), Aleksandar Popov – dr Pop („Ateist rep“), Miloš Georgijević Gera („Mortal kombat“) i Bojan Slačala („Štutgart onlajn“ i „Artan Lili“).

Izvor: trecisvijet.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА