15.9 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Kuvar traženo zanimanje

U srednje škole, posle prvog kruga, upisalo se 65.690 učenika, dok je u drugom krugu upisano 1.137 učenika, koji su konkurisali na ukupno 75.973 slobodnih mesta. Na trogodišnje profile u prvom krugu upisalo se 11.689 učenika, a u četvorogodišnje stručne škole i gimnazije ukupno 51.197 učenika, dok su se u specijalizovane profile upisala 2.804 učenika.

Nakon prvog kruga u školama je ostalo 7.975 slobodnih mesta, a neupisano je ostalo 1.594 učenika. Njih 1.327 iskazalo je želje u drugom upisnom krugu. Ukupno 672 đaka upisalo se na trogodišnje profile, a 465 na četvorogodišnje.

Prijemni ispit za IT odeljenja položilo je 1.302 učenika osmog razreda i očekuje se da budu formirana 42 odeljenja za učenike nadarene za informatiku.

Najviše interesovanja za upis u IT odeljenja bilo je u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Završni ispit ove godine polagalo je 2.210 đaka više nego prošle godine.

Najtraženije škole bile su gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ (Novi Sad), „Bora Stanković“ (Niš), Gimnazija „Svetozar Marković (Niš), Deseta gimnazija „Mihajlo Pupin“ Beograd. Najtraženiji profili u srednjim stručnim školama bili su kulinarski tehničar, medicinska sestra tehničar, fizioterapeutski tehničar i elektrotehničar računara.

Izvor:Večernje novosti/Foto: Profimedia

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla