ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Kurlagić: „Užice u budućnosti vidim kao jedan reprezentativni sportski, privredni i kulturni centar regiona“

Predstavljamo kandidata iz Užica za narodnog poslanika u skupštini Republike Srbije , poverenika za Užice ispred stranke SPAS – Aleksandar Šapić, gospodina Milana Kurlagića.

Šta za vas znači funkcija narodnog poslanika ?

Za mene funkcija narodnog poslanika predstavlja prvenstveno zastupanje interesa gradjana koji bi mi poverili mandat, zatim veliku odgovornost i čast, jer biti deo najvišeg doma u republici je samo po sebi privilegija i tu zaslužuju da budu najbolji kadrovi.


Da li će bojkot izbora 21. juna imati uspeha  ?

Ne bih trošio vreme na bojkot, o njemu su sasvim dovoljno rekli oni što su ga preko godinu dana zagovarali, a sada izlaze na izbore, kao da su zaboravili šta su govorili na nedavnim protestima i šta su potpisali u Sporazumu sa narodom. Kratko rečeno, legitiman, ali neuspeli politički vid borbe.                                               

Šta će uticati na izbor građana za koga će glasati na predstojećim izborima?

Na izbor građana prvenstveno bi trebao da utiče minuli rad, odnosno, nerad pojedinih političkih opcija, a ne kao što je do sada bio običaj, prazna i nerealna obećanja.

Tri ključne reči koje opisuju program vaše stranke ?

Tri ključne stvari programa SPAS-a su: 1. Promena izbornog sistema, gde bi u centar te promene bilo potrebno ubaciti glasanje za ličnosti, a ne za političke partije. To se posebno odnosi na lokalne izbore, jer se glasanjem za partije, kasnije, u postizbornim radnjama izneveri izborna volja gradjana, pa tako na primer možemo dobiti gradonačelnika, koji možda kad bi se sam kandidovao ne bi prešao ni cenzus. 2. Demetropolizacija, odnosno razvojna, infrastrukturna i finansijska podrška manjim gradovima. Ovaj proces mora biti praćen vraćanjem pojedinih nadležnosti sa republike na lokalnu samoupravu. 3. Briga o zdravstvu, reorganizacija zdravstvenog sistema, kroz razvijanje mreže, dobro opremljenih lokalnih ambulanti, kako bi se rasteretili veći centri, i potpuno novim konceptom uvođenja porodičnog lekara.   

                                             

Tri glavna problema Užica danas ?

Glavni problemi Užica su trenutno nezaposlenost, ekologija, saobraćajna infrastruktura i pojedini kadrovi u javnom sektoru.

Šta vam smeta u sadašnjem radu u narodnoj skupštini ?

U radu Narodne skupštine mi najviše smeta prostakluk pojedinih poslanika, nekad opasna retorika po demokratiju i poslovnik koji treba značajno korigovati.

Koja je razlika izmedju Užica danas i pre 4 godine?

Razlike izmedju Užica danas i pre četiri godine skoro da i nema, stagniramo i bavimo se uglavnom perifernim stvarima koje uopšte ne utiču na životni standard gradjana, na primer umesto izgradnje nekih bespotrebnih spomenika, može se isfinansirati preko 50 studenata koji studiraju van Užica.

Kako vidite Užice za 4 godine ?

Užice u budućnosti vidim kao jedan reprezentativni sportski, privredni i kulturni centar regiona, što i zaslužujemo kao grad bogate istorije.

Šta bi ste poručili mladima koji žele da se bave politikom ?

Mladim užičanima bih poručio da pročitaju pesmu Alekse Šantića „Ostajte ovde“, vrlo je poučna. Takođe, da veruju u sebe, jer će vrlo brzo doći do smene generacija, kako na lokalnoj, tako i na republičkoj sceni.

Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)