OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Kupanje na bazenu nije nebezbedno, ukoliko se održava fizička distanca

Pandemija koronavirusa ograničila nam je kretanje i potpuno promenila život za samo šest meseci. U normalnim uslovima, sada bi većina nas bila negde na primorju ili jednostavno brčkala stopala ne nekom gradskom bazenu. Međutim, mnoge zanima jedno pitanje – da li je kupanje u bazenu bezbedno u doba pandemije?
Sasvim je logično da u sred leta poželimo odlazak na bazen i rashladimo se u ovim vrelim danima. Na sreću, čini da je to ipak izvodljivo. Prema rečima dr Srđe Jankovića, kupanje na bazenu je dozvoljeno – uz poštovanje određenih mera.

– U ovom trenutku nije nebezbedno, ukoliko se održava fizička distanca. Bitno je da se pridržavaju toga, da se ne pravi gužva u bazenu i da se oni higijenski održavaju – kaže dr Janković.

Istakao je da očekuje da će kroz nekoliko nedelja biti povoljna epidemiološka situacija, ali i podsetio da to zavisi u najvećoj meri od discipline građana.

– Nadamo se da ćemo za nekoliko dana videti prve rezultate mera, da ne dođe do još većeg ubrzavanja prenosa zaraze. I nadam se da ćemo za nekoliko nedelja imati povoljnu epidemiološku situaciju, ali mere moraju da budu dosledno sprovedene i efikasne – zaključio je imunolog u gostovanju na TV Prvoj.

Mnogi gradski bazeni već neko vreme rade punom parom. Instagram je polako ali sigurno počeo da se zatrpava fotkama sa kupališta i to će biti sve češća slika kako leto bude odmicalo. Međutim, ne treba zaboraviti da virus nije oslabio i da je i dalje među nama. Stoga, njegovo prisustvo zavisi samo od nas i poštovanja mera koje preporučuje struka. Pa čak i onda kada najviše uživamo ispijajući omiljeni koktel.

Izvor: Noizz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poslodavcima do danas rok za donošenje plana primene mera: Evo kolike su kazne za kršenje

Oglasna Tabla

Katran se još uvek peče u zlatiborskim selima

Oglasna Tabla

Zlatibor je preskup – Mit ili istina?

Oglasna Tabla

Danas ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla

Izveštaj o stanju hospitalizovanih pacijenata na dan 10.08.2020.

Oglasna Tabla

Danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 32 stepena

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 37 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Sutra ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla

Jogurt, kefir, kiseli kupus — za spas od korone

Oglasna Tabla