Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Културни центар Златибор у сусрет празницима (видео)

Ова година је била испуњена мноштвом културних дешавања у општини Чајетина, а једно од места где су се она одигравала био је и Културни центар Златибор. У њему су се одржале многобројне изложбе, концерти, филмске пројекције, представе. И децембар ће у овој установи културе, захваљујући општини Чајетина и ТО Златибор,  бити испуњен лепим дешавањима.

Културни центар Златибор је својим суграђанима и гостима свих узраста за наредни период припремио мноштво лепих дешавања. Прво од њих је представа за децу која ће се у овом модерном центру одиграти већ 1. децембра.

„У децембру, ТО Златибор и општина Чајетина, поклањају две представе за наше најмлађе гледаоце. Прва је „Три мускетара“ од Чича Мичиног позоришта из Београда, добро позната прича о мускетарима и њиховом слогану „сви за једног, један за све“. Представа ће бити одиграна 1. децембра од 19 часова. Следећа представа за децу је 14. децембра,  „Кли и Клак – еколошка авантура из Бубограда““, рекла је за „Златибор прес“ Оливера Никитовић из  Културног центра Златибор.

За публику свих узраста 3. децембра ће се одржати 11. фестивал ветерана фолклора за који су се ове године пријавило 56 културно-уметничких друштава из земље и иностранства са око 1 400 учесника. 

„Долазе нам КУД-ови из Аустрије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске,  Србије. Након њих, 5. децембра ће на позорници наступати деца из Дино клуба са представом „Опанак и штикла“. Други по реду „Златибор латино денс“ одржаће се 10. и 11. децембра у  терминима од 11 до 17 часова. Око стотину учесника биће тих дана на сцени КЦ Златибор. „

У вечерњим часовима 11. децембра публика ће на сцени имати прилику да поново погледа представу аматерског Театра „Инат“ , „Чудо у Шаргану“, која је у претходним играњима била изузетно посећена . Након њих, 22. децембра публику ће забавити врсни дует у кабареу „Да, то су били дани“, Небојше Дугалића и Бориса Пинговића. Поред овога, у Културном центру петком и суботом настављају се филмске пројекције.

„У децембру нас очекују премијере“Аватара“, „Време армагедона“, цртани филмови: „Мачак у чизмама“, „Меда са севера“ и анимирани филм „Лили, Лили, крокодили“. Такође очекујемо, након пар одлагања, да ће дистрибутер пустити дуго очекивани филм „Фабелманови“ који је аутобиографски филм о Стивену Спилбергу“. Мени остаје да позовем све заинтересоване да посете ове догађаје које смо припремили за њих“, рекла је Оливера Никитовић.

М.Ранковић Луковић

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Субвенције за замену дизел возила и како до њих

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошаркашка утакмица: КК Слобода – КК Слога

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове пројекције филмова у биоскопу Културног центра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало новинарски конкурс „Цвет једнакости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Месец (дана) на селу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вечита недоумица: Зашто се за жуту боју косе каже да је плава?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наложено ХИТНО повлачење из продаје једне од најпопуларнијих формула за бебе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комплет лепиња заузела прво место на листи „Тејст атласа“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Половина потрошача у Србији троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге

ОГЛАСНА ТАБЛА