7 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

KULTURNI AMBASADOR, ANSAMBL „SEVOJNO“ IZ UŽICA NA FESTIVALU U NEMAČKOJ

Kulturno umetničko društvo Valjaonice bakra a.d. i Valjaonice Aluminijuma “Impol Seval” a.d. Sevojno, na poziv Srpskog kulturnog centra “Vuk Stefanović Karadžić” iz Raštata uzeće učešće na sedmom po redu festivalu srpskog folklora u Nemačkoj.

unnamed-1

Članovi ansambla “Sevojno” uz pratnju Narodnog orkestra publici u Raštatu predstaviće se igrama Kobišnice i Dimitrovgrada koje će izvesti Izvođački ansambl kao i igrama Bujanovca i Leskovca koje će izvesti Dečiji ansambl društva. Pored domaćina i Ansambla “Sevojno” učešće na festivalu uzeće i KUD “Srbija Izvor” iz Novog Isenburga i SKSK “Sloga” iz Štutgarta. Nema sumnje da će ovo biti još jedna prilika da svi zajedno predstave srpsku tradiciju kroz igru i pesmu i tako, domaćoj publici kao i gostima, upriliče nezaboravno veče.

unnamed

Umetnički rukovodilac Delić Đorđe napominje kako je ovo jedna od retkih prilika da na festivalima van zemlje gostuju izvođački i dečiji ansambl zajedno. “Misija koju sprovodimo jeste sakupljanje i obrađivanje našeg igračkog, pevačkog i muzičkog stvaralaštva i upravo će to ova dva ansambla u Nemačkoj i uraditi. Sigurno da je dečijem ansamblu našeg društva ovo i u neku ruku vetar u leđa jer će upravo sa izvođačkim ansamblima četiri srpska društva stati rame uzrame.

unnamed-3

Još jednom pokazujemo da smo kao društvo spremni za razvijanje svih oblika saradnje na negovanju i afirmaciji kulturnog stvaralaštva. Bogdanović Đorđe, istaknuti igrač pevač ansambla ističe kako se svi zajedno uvek raduju novom pozivu i novom festivalu jer je upravo to prilika da na najbolji mogući način predstave svoj grad, svoju državu kao i igre odnosno pesme koje u ansablu čuvaju da se ne otrgnu od zaborava.

Podsećamo vas, svečani koncert zakazan je za 22. oktobar u Raštatu (Nemačka) u Merkur hali sa početkom od 19 časova.

output_bxjkuy-1

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla