19.1 C
Uzice
август 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

KULTURNI AMBASADOR, ANSAMBL „SEVOJNO“ IZ UŽICA NA FESTIVALU U NEMAČKOJ

Kulturno umetničko društvo Valjaonice bakra a.d. i Valjaonice Aluminijuma “Impol Seval” a.d. Sevojno, na poziv Srpskog kulturnog centra “Vuk Stefanović Karadžić” iz Raštata uzeće učešće na sedmom po redu festivalu srpskog folklora u Nemačkoj.

unnamed-1

Članovi ansambla “Sevojno” uz pratnju Narodnog orkestra publici u Raštatu predstaviće se igrama Kobišnice i Dimitrovgrada koje će izvesti Izvođački ansambl kao i igrama Bujanovca i Leskovca koje će izvesti Dečiji ansambl društva. Pored domaćina i Ansambla “Sevojno” učešće na festivalu uzeće i KUD “Srbija Izvor” iz Novog Isenburga i SKSK “Sloga” iz Štutgarta. Nema sumnje da će ovo biti još jedna prilika da svi zajedno predstave srpsku tradiciju kroz igru i pesmu i tako, domaćoj publici kao i gostima, upriliče nezaboravno veče.

unnamed

Umetnički rukovodilac Delić Đorđe napominje kako je ovo jedna od retkih prilika da na festivalima van zemlje gostuju izvođački i dečiji ansambl zajedno. “Misija koju sprovodimo jeste sakupljanje i obrađivanje našeg igračkog, pevačkog i muzičkog stvaralaštva i upravo će to ova dva ansambla u Nemačkoj i uraditi. Sigurno da je dečijem ansamblu našeg društva ovo i u neku ruku vetar u leđa jer će upravo sa izvođačkim ansamblima četiri srpska društva stati rame uzrame.

unnamed-3

Još jednom pokazujemo da smo kao društvo spremni za razvijanje svih oblika saradnje na negovanju i afirmaciji kulturnog stvaralaštva. Bogdanović Đorđe, istaknuti igrač pevač ansambla ističe kako se svi zajedno uvek raduju novom pozivu i novom festivalu jer je upravo to prilika da na najbolji mogući način predstave svoj grad, svoju državu kao i igre odnosno pesme koje u ansablu čuvaju da se ne otrgnu od zaborava.

Podsećamo vas, svečani koncert zakazan je za 22. oktobar u Raštatu (Nemačka) u Merkur hali sa početkom od 19 časova.

output_bxjkuy-1

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Treći dan Žestivala bio je rezervisan za decu i samo za decu (VIDEO)

Oglasna Tabla

U petak pretežno sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla