ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

КУД „Златибор“ Чајетина – целовечерњи концерт у КЦ Златибор (видео)

Након две године паузе, КУД „Златибор“ Чајетина одржаће у недељу 17. децембра свој годишњи концерт. Гости „Златибору“ биће КУД „Голија“ из Новог Пазара.

 На сцени Културног центра Златибор у недељу, 17. децембра у 18 и 30 часова,  наћи ће се фолклорци КУД „Златибор“ Чајетина. Након две године паузе, ови чувари традиције приредиће публици празник за очи и душу.

„Ми ћемо играти Игре из ужичког краја, из Шумадије, Игре из српског Црноречја и Игре из лесковачког Поморавља. Поред нашег ансамбла играће наши гости из Новог Пазара, КУД „Голија“. То је ансамбл са којим годинама сарађујемо и којима смо неколико пута били гости. Деца су се међусобно упознала, већ имају своје симпатије, друже се. Они ће играти две кореографије а ми четири, и биће једна наша певачка група која ће извести једну кратку нумеру“, рекао је Владан Милекић, уметнички руководилац КУД „Златибор“.

КУД „Златибор“ је паузу изазвану короном искористио за обнављање ношње и увежбавање, када су услови дозвољавали, старих кореографија.

„Кад нешто обнављате, то уме бити доста теже него што је некоме учење испочетка. Крећете, обнављате ношње, имате и нових играча и старих… Пауза је направила једну монотоност, све то треба покренути, дати нове „инјекције“ и док се све то усклади,млади са старијима и  зрелијима, док све то дође у једну компактну целину, тек тада можете рећи да сте нешто постигли и то приказати својој публици.“

Циљ који су себи поставили, истакао је овом приликом Милекић, јесте да се целовечерњим концертом публици представе и овога пута у светлу на какво су свих ових година навикли.   Улаз је слободан.

Златибор перс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Дино турнеја у градовима суседних држава (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спортске игре младих од данас у Љубовији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Домовима здравља широм Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех младих атлетичара Младости из Ужица у Дервенти (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће доћи до поскупљења јаја за Васкрс

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када треба фарбати јаја за Васкрс да би породицу пратили напредак и благостање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: Купујте деци књиге, па макар их они и поцепали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Појачана контрола саобраћаја до 1. маја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 20. април

ОГЛАСНА ТАБЛА