16.5 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI VESTI IZ OKRUGA

KUD SEVOJNO IZ UŽICA NA 18. FESTIVALU FOLKLORNIH ANSAMBALA

Kulturno umetničko društvo Valjaonice Bakra a.d. i valjaonice Aluminijuma „Impol Seval“ a.d. Sevojno  učestvovaće na Festivalu folklornih ansambala Srbije koji se ove godine po 18. put organizuje u Čačku 25. i 26. februara 2017. godine u sali Doma kulture.

kud-sevojno-photo-03

Ovaj kulturni ambasador,  pored 16 najboljih amaterskih društava iz Srbije, predstaviće se žiriju i posetiocima igrama iz Kobišnice „Nu maj pot đe dorulj teu“ kao i igrama i pesmama Vranjskog polja – Svadbenim običajima „Na seir momku i devojci“. Nema sumnje da će preko 1000 amatera i ovoga puta kroz igru i pesmu hrliti ka najvrednijim nagradama koje dodeljuje Savez amatera Republike Srbije, a ansambli iz cele zemlje koji su obezbedili učešće na Republičkoj smotri nastupiće u 4 takmičarska programa, tj. u popodnevnim i večernjim koncertima, sa programima ne dužim od 25 minuta.

kud-sevojno-photo-02

Značajne nagrade

Ansambl „Sevojno“ dobitnik je najvećih folklornih priznanja, među kojima se izdvajaju upravo ona koja su dodeljena od strane Saveza amatera. Društvo je osnovano 1954. godine. i od tada su mnoge generacije zavolele svu lepotu, igru, pesmu i druženje. Društvo je godinama okupljalo mnoštvo članova, koji su radili u više sekcija, a upravo je folklorna sekcija već decenijama među najboljima u Srbiji.

kud-sevojno-photo-04
Međunarodni festivali

Brojna gostovanja na festivalima širom sveta, zapažene nagrade i priznanja potvrda su kvaliteta rada sa svim generacijama u ovom društvu, čiji su članovi zaljubljenici u narodnu igru i pesmu. Sevojno je upravo sitnim, posebnim, bogatim koracima sklopljenim u kolo i odigranim na najprestižnijim evropskim scenama najbolje prezentovao našu tradiciju, narod i našu zemlju.

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Pesničke vatre zlatiborske“ prvi put u Kulturnom centru

Oglasna Tabla

Zlato, srebro i bronza za ekipe Crvenog krsta Užice

Oglasna Tabla

Uhapšen Novosađanin zbog uzgoja i prodaje marihuane

Oglasna Tabla

U sredu počinju radovi na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića

Oglasna Tabla

Užičanka Nevena Arsić Gracin za 12h pretrčala 80km

Oglasna Tabla

Užice je za aerodrom godišnje izdvajalo 300.000 evra

Oglasna Tabla

Kolaps kod Užica: Izbegavajte magistralu Užice – Požega preko Sevojna!

Oglasna Tabla

Firma iz Požege muljana sa rečnim šljunkom iz Moravice: Država ih angažovala da srede korito, a oni šljunak preprodali za skoro 6 miliona dinara

Oglasna Tabla

Ispovest muškarca iz Užica kojeg žena neprestano vara: „Saznao sam da me je varala i pre braka“

Oglasna Tabla