26.9 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI VESTI IZ OKRUGA

KUD SEVOJNO IZ UŽICA NA 18. FESTIVALU FOLKLORNIH ANSAMBALA

Kulturno umetničko društvo Valjaonice Bakra a.d. i valjaonice Aluminijuma „Impol Seval“ a.d. Sevojno  učestvovaće na Festivalu folklornih ansambala Srbije koji se ove godine po 18. put organizuje u Čačku 25. i 26. februara 2017. godine u sali Doma kulture.

kud-sevojno-photo-03

Ovaj kulturni ambasador,  pored 16 najboljih amaterskih društava iz Srbije, predstaviće se žiriju i posetiocima igrama iz Kobišnice „Nu maj pot đe dorulj teu“ kao i igrama i pesmama Vranjskog polja – Svadbenim običajima „Na seir momku i devojci“. Nema sumnje da će preko 1000 amatera i ovoga puta kroz igru i pesmu hrliti ka najvrednijim nagradama koje dodeljuje Savez amatera Republike Srbije, a ansambli iz cele zemlje koji su obezbedili učešće na Republičkoj smotri nastupiće u 4 takmičarska programa, tj. u popodnevnim i večernjim koncertima, sa programima ne dužim od 25 minuta.

kud-sevojno-photo-02

Značajne nagrade

Ansambl „Sevojno“ dobitnik je najvećih folklornih priznanja, među kojima se izdvajaju upravo ona koja su dodeljena od strane Saveza amatera. Društvo je osnovano 1954. godine. i od tada su mnoge generacije zavolele svu lepotu, igru, pesmu i druženje. Društvo je godinama okupljalo mnoštvo članova, koji su radili u više sekcija, a upravo je folklorna sekcija već decenijama među najboljima u Srbiji.

kud-sevojno-photo-04
Međunarodni festivali

Brojna gostovanja na festivalima širom sveta, zapažene nagrade i priznanja potvrda su kvaliteta rada sa svim generacijama u ovom društvu, čiji su članovi zaljubljenici u narodnu igru i pesmu. Sevojno je upravo sitnim, posebnim, bogatim koracima sklopljenim u kolo i odigranim na najprestižnijim evropskim scenama najbolje prezentovao našu tradiciju, narod i našu zemlju.

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla