Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кућица на Дрини једна од најатрактивнијих туристичких локација западне Србије

Бајина Башта – Симбол Бајине Баште и Србије јесте кућица изграђена на стени и то насред тока реке Дрине.
Њене фотографије обишле су свет, али мало ко зна да је пре ове садашње брза Дрина однела чак шест кућица. Кућица на Дрини осванула је у многим страним часописима, а “Бизнис инсајдер” сврстао ју је у 16 најчуднијих кућа на свету. Овај мали објекат од око 25 квадрата који се налази на стени окружени хладном Дрином и планином Таром претендује да постане једна од најатрактивнијих туристичких локација у западној Србији, коју посетиоци никада не заобилазе.

„Најрадије волим да кажем да је ово рецепција Бајине Баште, сваки туриста који дође код нас, дође на овај видиковац, који има поглед на кућицу на Дрини. За овај видиковац нема сезоне, нека цифра коју можемо рећи јесте око 500.000 посетилаца сваке године. Имамо неколико видиковаца на нашој општини, али овај је сигурно један од атрактивнијих, ако не и најатрактивнији на нашој општини”, рекао је Милан Ђурић, директор ТО „Тара-Дрина”.

Да је овај необичан објекат на стени право чудо потврдује и чињеница да је више пута одолео набујалој Дрини, па се слободно може рећи да кућица на Дрини са правом носи епитет туристичког бисера.

„Лепо ми је све што се тиче природе овде, углавном су све позитивни утисци. Супер је све, само мислим да треба мало више да се уложи ту, да би људи више долазили”, кажу туристи.

Група дечака која је давне 1968. године, група добила идеју да од дасака направи кућицу није могла ни наслутити да ће баш она постати позната широм света као веома лепа атракција.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златиборци спремно дочекују новогодишњу ноћ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радомир Антић добија нови мурал у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Ужицу отворена канцеларија Странке слободе и правде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Улазак жена у свет бизниса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија воз: Од 11. децембра важи нови ред вожње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две девојчице заједно са планинирима посадиле 600 садница црног бора на Руднику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирање Улице Александра Вучковића у Севојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт: Дејан Крсмановић дуо

ОГЛАСНА ТАБЛА