ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Кућа за Крсту Лазаревића – удруженим снагама (видео)

Уз подршку јавних предузећа и приватних лица, као неретко до сада, општинско рководство је прискочило у помоћ свом суграђанину, Крсти Лазаревићу, са градњом куће у Рудинама. Нарушеног здравља, Крста је донедавно са мајком живео у веома неусловним приликама, немоћан да сам нешто предузме и измени. Хуманим гестом свих учесника, нова монтажна кућа биће усељива за десетак дана. 

На Рудинама, у засеоку Кутлешићи у општини Чајетина, донедавно су у неусловним приликама живели мајка и син, Милица и Крста Лазаревић. Њихова стара породична кућа одавно је кренула да пропада, пре пар месеци јој је отпао и плафон, а Лазаревиће увелико нарушеног здравља нису сами могли ништа да учине. На иницијативу општине Чајетина, уз помоћ јавних предузећа и учешће приватних лица, кренуло се са градњом монтажне куће. Она је недавно укровљена, а за десетак дана ће бити и усељива, кажу надлежни. На жалост, у њу ће се уселити Крста сам, јер му је мајка недавно преминула.

У монтажи куће коју је градила фирма „Електро монт“ из Ивањице, су радом учествовали КЈП „Златибор“ које је урадило темеље и плочу, ЈКП „Водовод“ инсталирањем водоводних и канализационих цеви као и опремањем купатила, а финансијски је помогло и ЈП „Голд гондола Златибор“ и бројне комшије и родбина. Кућа је површине 42 метра квадратна, а вредност износи 22 и по хиљаде евра.

Крста Лазаревић је иначе радник КЈП „Златибор“ Чајетина. Иако нарушеног здравља, за њега кажу да је изузетно вредан и предан радник. Све је ово, још рекоше, заслужио, а  чајетинска општина је, кад год је била у могућности, имала слуха за људе којима је помоћ потребна.

Златиборпресс
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА