22.9 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Kroz blato, vodu, šumu: Na zahtevinim terenima Tare okušala se 373 učesnika Tribalion trke

Na Kaluđerskim Barama na Tari juče je održana prva avanturistička trka sa preprekama „Tribalion 2018.“ na kojoj je učestvovalo 373 takmičara, među njima i 70 dece.

Na terenima Nacionalog parka „Tara“, kroz šumu, blato, vodu, preko uspona, zahtevnih 30 prepreka u vidu guma i zidova, a neke je trebalo savladati sa džakovima peska na leđima, puzanjem kroz glib do kolena i penjanjem uz konopac, fizičku spremnost i mentalnu snagu u trci sa vremenom pokazali su takmičari iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pobednik na ruti „Tribalion Challenge“ u kategoriji muškaraca je Zoran Spirovski, koji je stazu drugu 19 kilometara savladao za dva sata i četiri minuta, a za njim su ostali Slađan Blagojević i Predrag Dragičević. Na istoj deonici kod dama prva tri mesta su pripali Milici Medić, Jeleni Selaković i Mariji Tešić.

Pored trke Tribalion Challenge održana je i upola kraća trka, Tribalion Green. Na stazi od 9 kilometara i 16 prepreka, najbolji u muškoj kategoriji bili su: Stefan Strelić, Mladenko Marić i Vladan Arsenijević, a kod dama: Iva Arsenijević, Jovana Milankov i Jelena Mitrović.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas počinje V Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla