16.9 C
Uzice
јул 18, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Krošnje drveća umesto bandera

Bajina Bašta – Meštane sela Ovčinja kod Bajine Bašte, navikli su na čest nestanak struje, međutim Vladan Aleksiću koji se pre godinu i po dana vratio iz Švajcarske struja je neophodna kako bi mogao da se bavi poslom koji je započeo.

„Ovde je uvek bilo problema sa strujom, međutim stariji meštani retko se žale i prosto su se privikli na konstantni nestanak struje. Kada sam se vratio počeo sam da se bavim nekim poslom za koji mi je neophodna trofazna struja. Nekada struja nestane potpuno, a nekada samo faza. Zadnjih pet dana nema jedne faze i zovim svaki dan, jer ne mogu ni jedan trofazni motor da upalim“, kaže Aleksić za Glas zapadne Srbije.

foto:privatna arhiva

Prema njegovim rečima, žice od struje u dužini od oko 700 metara prolaze kroz šumu, i u njih su se uplele grane. Čim dune mali vetar, nemamo struje.

Zaseok Aleksići ima oko desetak kuća.

„Lično sam išao u Elektordistribuciju u Bajinoj Bašti, ali sam dobio samo obećanja. I dežurni radnici koji dolaze da otklone kvar, kažu da treba raskresati grane, ali niko ništa ne radi. Zima ide, sneg, onda tek ne može da se radi“, naglasio je Aleksić.

Izvor:Glas zapadne Srbije/foto:privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla