OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Кризни штаб заседа сутра, медицински део опет тражи 3 ствари: Да ли ће донети нове мере да обуздају омикрон?

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса биће одржана сутра у 15 часова, а осим одлуке о школама, упркос томе што имамо рекордан број заражених ковидом 19, чланови су скептични по питању доношења нових, оштријих мера, сазнаје Телеграф.рс.

Како Телеграф.рс сазнаје у Кризном штабу, медицински део ће опет тражити да ковид пропуснице буду обавезне 24 сата у угоститељским објеектима, да се скрати радно време и смањи број дозвољених људи у затвореном простору.

Међутим, осим што ће бити договорена одлука око школа, скептични су да ће било шта друго бити донето.

– Највероватније ће бити донета одлука да друго полугодиште почне када је и планирано, 24. јануара, дакле неће бити продужен распуст. С тим да би деца до петог разреда имала комбиновану наставу, а остали и средњошколци онлајн – наводи наш извор.

На седници ће најпре бити анализирана епидемијска ситуација, која нимало није добра од почетка године. Гужве су велике у и испред ковид амбуланти, а полако се повеећава и број превоза до болница ковид пацијената. То показују извештаји Хитне помоћи о интерклиничком превозу.

Вечерас се дочекује српска Нова година, коју полако градови отказују, а како сазнајемо, оно што се убудуће може дешавати јесте да ће локалне заједнице прећутно бити овлашћене да отказују манифестације на отвореном.

– Што се других мера тиче, потребне су одавно, а да ли ће бити прихваћене видећемо – каже наш извор.

Председник Србије Александар Вучић синоћ је изјавио је синоћ да је омикрон немогуће зауставити, али да је земља учинила све што је потребно како би се сузбила епидемија корона вируса.

– На ивици ножа све време доносимо одлуке да би нам земља била успешна. Обезбедили смо болнице, изградили какве нико у Европи није изградио. Лекарима и медицинским сестрама повећали плате. Први у Европи обезбедили довољно вакцина.

Све време је борба на ивици.

– Отказане су прославе Српске нове године – истакао је Вучић и истакао да су чланови Кризног штаба хероји који су истрпели сваки наш, хир, нашу нервозу, као и то да је сагласан са епидемиолошким мерама које су донели.

– Коме је био крив Пелемиш, Тиодоровић, Кон… Доносили смо одлуке да заштитимо наш народ од болести која је била непозната. Не заборавите, кад говоримо о лицемерју… да су јула избиле најбесмисленије демонстрације због мера које сам тек најавио, то је био повод.

Према последњим подацима од јуче у 15 часова, у Србији је корона вирус потврђен код 12.877 особа. Рекорд је оборен у уторак, 12. јануара када је за 24 сада ковид потврђен код 13.693 особе.

У Србији је сој омикрон постао доминантан, а поред њега и даље је присутна и делта.

Извор: телеграф.рс

aleksandar banner sajt

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla

Ђоковић власник данске компаније која развија терапију против ковида-19

Oglasna Tabla

Представа „У агонији“

Oglasna Tabla