ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Krenuo gas iz Mađarske, snadevanje u Srbiji stabilizovano

Dodatne količine gasa, koje je Srbija interventno nabavila zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj, krenule su iz Mađarske u 14 sati i u potpunosti je od 16 sati normalizovano snabdevanje gasom u Srbiji, izjavio je za Tanjug generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

„U skladu sa ranije najavljenim, u 14 časova su potekle dodatne količine gasa iz pravca Mađarske, to su te interventne količine koje smo obezbedili i od 16 časova se može smatrati da su svi parametri sistema na onome što treba da bude i snabdevanje gasom u Srbiji je u potpunosti normalizovano”, rekao je Bajatović.

Raša Kojčić: „Srbijagas obezbediće dodatne količine gasa“

Preduzeće Srbijagas čini sve da obezbedi dodatne količine gasa za stabilno snabdevanje potrošača u Srbiji, izjavio je danas pomoćnik ministarke energetike Raša Kojčić povodom obustave transporta gasa ka Srbiji zbog tehničkih problema na gasovodu u Bugarskoj.

Kojčić je u izjavi za Tanjug rekao da Srbijagas čini sve kako bi se obezbedile dodatne količine ovog energenta za snadbevanje srpskog tržišta.

Zbog incidenta na gasovodu u Bugarskoj privremeno stopirane isporuke gasa

Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom Turski tok privremeno je obustavljen zbog pucanja cevi na deonici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj, objavio je bugarski operater gasovoda Bulgartransgas u hitnoj poruci na svom veb sajtu.

Radio Bugarsja prenosi da je 1. novembra u 3,0 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovod Bulgartransgaza u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.

Izvor:Tanjug

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа