3.8 C
Uzice
децембар 9, 2019
SRBIJA VESTI IZ OKRUGA

KRENULE PRIPREME ZA ZLATARFEST (VIDEO)

CECA

„Zlatarfest“, manifestacija koja je ustanovljena 2013. godine sa ciljem da na jednom mestu, u isto vreme, krajem jula turistima predstavi sve turističke i privredne potencijale Nove Varoši i Zlatara, po peti put održaće se ove godine. Pored tradicionalne“Sirijade”,“Zlatarske regate”,“Zlatnih ruku Zlatara”, Sabora pevanja iz vika, obeležiće ga i ove godine za lokalno stanovništvo ali i za brojne goste muzički program. Prve večeri na Trgu Petra Bojovića nastupiće Ana Kokić i Željko Šašić, sledeću noć Marinko Rokvić, a kruna „Zlatarfesta“ biće poslednje, rok veče, kada nastupa „Crvena jabuka“- kaže ispred organizatora ove manifestacije Rosa Jakovljević, direktorka TSC”Zlatar”
I ako do početka “Zlatarfesta”ima još skoro tri meseca, loklna samouprava ništa ne prepušta slučaju kako bi sve proteklo u naboljem redu formirano je višečlano radno telo sa zadatkom da osmisli i organizuje ovu višednevnu manifestaciju.

Direktorka TSC Zlatar Rosa Jakovljević foto www.ppmedia.rs

– Posetiocima obećavamo znatno bogatije kulturne sadržaje, posebno one za decu i mlade. Plan je i da se regata vrati na Radoinjsko jezero gde je i ustanovljena kao manifestacija. Centralna dešavanja biće upriličena kao i prethodnih godina na glavnom gradskom Trgu, a njegova adaptacija i komletno uređenje očekuju se već u narednim danima- naglašava Rosa i dodaje da posebno zanimljiv program očekuje najmlađe posetioce ove manifestacije, pa će tako mališani uživati u predstavama, kreativnim radionicama i druženju sa dečjim piscima.
Inače, planina Zlatar je prilično popunjena turistima i nakon zimske sezone. Po broju gostiju i popunjenosti smeštajnih kapaciteta prednjači hotel Panorama koji je rasprodat kako saznajemo sve do početka septembra. Trenutno u njemu borave mališani koji su na rekreativnoj nastavi, kakon čega stižu đačke ekskurzije i sportske ekipe.

Izvor:ppmedia.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Batut: Svaki treći srednjoškolac se kocka

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 8. decembar

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana sunčano i malo toplije: Temperatura do 11 stepeni

Oglasna Tabla