10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
SRBIJA VESTI IZ OKRUGA

KRENULE PRIPREME ZA ZLATARFEST (VIDEO)

CECA

„Zlatarfest“, manifestacija koja je ustanovljena 2013. godine sa ciljem da na jednom mestu, u isto vreme, krajem jula turistima predstavi sve turističke i privredne potencijale Nove Varoši i Zlatara, po peti put održaće se ove godine. Pored tradicionalne“Sirijade”,“Zlatarske regate”,“Zlatnih ruku Zlatara”, Sabora pevanja iz vika, obeležiće ga i ove godine za lokalno stanovništvo ali i za brojne goste muzički program. Prve večeri na Trgu Petra Bojovića nastupiće Ana Kokić i Željko Šašić, sledeću noć Marinko Rokvić, a kruna „Zlatarfesta“ biće poslednje, rok veče, kada nastupa „Crvena jabuka“- kaže ispred organizatora ove manifestacije Rosa Jakovljević, direktorka TSC”Zlatar”
I ako do početka “Zlatarfesta”ima još skoro tri meseca, loklna samouprava ništa ne prepušta slučaju kako bi sve proteklo u naboljem redu formirano je višečlano radno telo sa zadatkom da osmisli i organizuje ovu višednevnu manifestaciju.

Direktorka TSC Zlatar Rosa Jakovljević foto www.ppmedia.rs

– Posetiocima obećavamo znatno bogatije kulturne sadržaje, posebno one za decu i mlade. Plan je i da se regata vrati na Radoinjsko jezero gde je i ustanovljena kao manifestacija. Centralna dešavanja biće upriličena kao i prethodnih godina na glavnom gradskom Trgu, a njegova adaptacija i komletno uređenje očekuju se već u narednim danima- naglašava Rosa i dodaje da posebno zanimljiv program očekuje najmlađe posetioce ove manifestacije, pa će tako mališani uživati u predstavama, kreativnim radionicama i druženju sa dečjim piscima.
Inače, planina Zlatar je prilično popunjena turistima i nakon zimske sezone. Po broju gostiju i popunjenosti smeštajnih kapaciteta prednjači hotel Panorama koji je rasprodat kako saznajemo sve do početka septembra. Trenutno u njemu borave mališani koji su na rekreativnoj nastavi, kakon čega stižu đačke ekskurzije i sportske ekipe.

Izvor:ppmedia.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Pravo leto usred oktobra: Danas 28 stepeni, od sledeće nedelje još toplije

Oglasna Tabla