Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

Чачак / Ужице / Пожега – И док се на територији Русије мобилишу цивили и читав свет страхује, мештани српског села Кремна на обронцима Таре мирно спавају. На чувеној планини пророка кажу да ратне зиме неће бити, јер су Тарабићи у својим књигама давно предсказали исход ове светске кризе.

– Код нас, у Србији, ратова неће бити, постоји могућност да ратују друге земље преко нас. Тарабићи су рекли да ће бити пламена у Украјини ја до тада нисам ни знао да она постоји, па се у књизи наставља да ће се ватра проширити на више делова,а као што видимо дошло је то време где ће народ бити незадовољан изаћиће на улице и завладаће болештина, а то је куга. Нема ту много приче, записано је пре више од 200 година да Русија постаје највећа светска сила – казао је Обрад Мирковић из Кремана, села пророка.

Ипак њихово мишљење не деле грађани Пожеге и Чачка, који и те како страхују од развоја ратне ситуације у Русији и Украјини. Највише се плаше атомског удара.

Мислио сам да ова криза неће трајати дуго, сада се већ плашим да не буде још горе. Ако активирају и баце атомску бомбу бићемо сви сравњени са земљом. Бојимо се могућег смака света, чим прете најјачим оружјем. Ово је пропаст. Ако Русија не обустави војне операције над Украјином, одосмо у пропаст и ми и цео свет. Нато подржава оне који су криви, мислим на Украјинце – казао је за РИНУ, Слободан Василијевић из села Љубић код Чачка. Слично мишљење деле грађани Пожеге, нарочито старији који су ратно стање већ прошли.

„На својој кожи смо већ добро осетили како изгледа кад страхујете за свој и животе својих најмилијих. Да ли ће бити мобилисани и послати у рат. Било не поновило се. Сваки дан слушамо вести и све се надамо да ће се коначно људи уразумити и престати са овим крвопролићем и страдањем“, кажу у Пожеги.

Фото: РИНА

Извор: ГЗС/ РИНА

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА