Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Креирањем и унапређењем јединственог управног места до квалитетнијих услуга

Стална конференција градова и општина (СКГО) и немачка организација за међународну сарадњу Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, потписали су у Београду споразуме о сарадњи са 11 локалних самоуправа, којим је обезбеђена подршка за формирање и унапређење услуга јединствених управних места кроз повезивање поступака. Споразум који је у име града Ужица потписао члан Градског већа Миодраг Петковић подразумева даље унапређење услуга у већ постојећем јединственом управном месту.

Александар Мартиновић, министар државне управе и локалне самоуправе, изјавио је овом приликом да је готово све што се ради у оквиру реформе јавне управе усмерено ка остваривању јединственог циља, а то је да грађани буду задовољни услугама јавне управе. Како је навео, једноставне, брзе и квалитетне услуге које органи директно пружају својим корисницима одраз су свих „унутрашњих реформских процеса и напора“, односно „огледало“ успешности и мерило ефективности и квалитета администрације.

Карстен Мајер-Вифхаузен, стални заменик амбасадорке Савезне Републике Немачке у Републици Србији, нагласио је да Савезна Република Немачка подржава напоре Републике Србије на њеном путу ка чланству у Европској унији. Ова подршка је веома важна  и у домену  реформе јавне управе, а  све у циљу побољшања квалитета живота грађана Републике Србије.

Никола Тарбук, генерални секретар СКГО истакао јe да се заједничке активности заснивају се на препознавању потреба и захтева грађана за ефикаснијим, бржим и свеобухватнијим услугама на локалном нивоу. Формирањем јединствених управних места кроз повезивање поступака који су најчешће повезани животним околностима, односно догађајима, ствара се динамичан институционални оквир који се прилагођава крајњем кориснику, штедећи му новац и време. На једном месту или једним доласком, грађанин би требало да оствари више права и добије јединствену услугу.

Реализацијом подршке створиће се оквир који се ефикасније прилагођава грађанима, али и управу чини отворенијом за промене у организацији посла и доводи до ефикаснијег рада и оптимизацију поступака и уштеда.

Подршка је обезбеђена у оквиру активности „Унапређење квалитета и ефикасности у пружању услуга на локалном нивоу“ коју спроводи СКГО у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у Републици Србији у процесу приступања Европској унији“ који имплементира немачка организација GIZ.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Медвед на Љубишком путу уплашио возаче (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После бабе „пао” и нарко-деда у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА