14.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

KREĆU RADOVI NA GONDOLI NA POSLEDNJOJ STANICI NA TORNIKU

SO Čajetina dala je saglasnost na izveštaj o poslovanju i finansijski izveštaj za 2016. godinu JP „Gold gondola Zlatibor“, sa srednjoročnim i dugoročnim planom poslovne strategije i razvoja, kao i na izmene finansijskog plana sa programom poslovanja za ovu godinu. Prvi radovi na izgradnji panoramske gondole, sada i sa građevinskom dozvolom, počeće već sledeće sedmice, a završetak se očekuje do kraja ove godine.

Usvojeni finansijski izveštaj kaže da je JP „Gold gondola Zlatibor“ u prethodnom periodu poslovalo pozitivno, ističe Bojana Božanić, direktorka ovog preduzeća.

„Što se tiče srednjoročnog i dugoročnog plana, on je urađen u skladu sa zakonom, jer je obaveza javnih preduzeća da rade ove planove. Plan je urađen na osnovu Studije opravdanosti, koja je ranije pripremljena zbog idejnog projekta i dobijanja građevinske dozvole. Svi navedeni podaci su relevantni i na osnovu njih je urađena projekcija za narednih pet i deset godina“, kaže Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Kada gondola počne sa radom, imaće sopstvene prihode, tako da neće više biti subvencionisana od strane lokalne samouprave. Božanićeva kaže da očekuje da će u prvim godinama rada, gondola isplatiti celokupnu investiciju. Izmena finansijskog plana urađena je radi povećanja sredstava za plate radnika, koji su po rečima direktora zlatiborske gondole, preuzeti iz drugih javnih preduzeća. Do sada ih je bilo dvoje, a skupština je juče odobrila zapošljavanje još jednog radnika, radi boljeg funkcionisanja ovog preduzeća. U narednom periodu, biće unapređene i promotivne aktivnosti, a ove godine pristupiće se izradi idejnog projekta za upravnu zgradu Gold gondole, koja će se na nalaziti na početnoj stanici.

„Zaista smo srećni što smo konačno došli do tog stadijuma da krenemo sa radovima na poslednjoj stanici. To je za nas prva faza, a izgradnja se odnosi na postavljanje mašinske zgrade i zgrade poslednje stanice na vrhu Tornika i dva noseća stuba na istoj parceli, gde su rešeni pravno imovinski odnosi i tu smo konačno dobili dozvolu u julu mesecu. Sa izvođačem radova je već dogovoreno da krajem sledeće nedelje krenu radovi, jer oni moraju da dostave i drugu dokumentaciju neophodnu za otvaranje gradilišta i da se definiše dinamički plan“, naglašava Bojanićeva.

I proizvođači opreme, predstavnici firme Pomagalski, biće prisutani sledeće sedmice radi definisanja radova. Njihovo prisustvo neophodno je pri ankerisanju, betoniranju i podizanju stubova, koje je planirano za period između 10. i 20. septembra.

„Izvođač radova je preduzeće „Jedinstvo“, koje je nosilac konzorcijuma od tri firme, a svakako ovaj izvođač radova nosiće deo radova na poslednjoj stanici. Očekujem da krenemo sa radovima i na ostalim stanicama i da ćemo i za njih dobiti dozvolu za gradnju. Iskreno se nadam da će sve biti gotovo do kraja godine i sada u razgovoru sa ministarstvom i sa celom pripremom, malo smo i mi nešto naučili kao i naši projektanti, a to se odnosi na to kako podnositi ovakve zahteve. Jer, ovaj projekat gondole nije karakterističan i retko je bilo ovakvih projekata“, kaže Božanićeva.

Božanićeva veruje da će do kraja godine uspeti da završi sve potrebne radove, a ministarstvu građevine već su poslati i projekti za ostale stanice, kako bi se na vreme videlo šta je potrebno ispravit, kako bi se na vreme podneli zahtevi za preostale građevinske dozvole.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla