ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

“Крећимо се квалитетније” у оквиру Европске недеље мобилности (ВИДЕО)

Ужице – “Крећимо се квалитетније”, слоган је овогодишње “Европске недеље мобилности”, која се и у Ужицу обележава од 16. до 22. септембра. Боља повезаност је тема догађаја и активности које ће бити реализоване у наредних седам дана у више од 3 000 градова широм Европе и света.

Данијела Симић координатор Европске недеље мобилности подсећа да манифестација покренута од стране Европске комисије има за циљ фаворизовање немоторизованих видова превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај.

“Циљ је унапредити квалитет ваздуха и уопште животне средине у урбаним срединама. Капмања се спроводи у готово 3 хиљаде градова из 50 држава Европе и света, колико их је прошле године обележило ову манифестацију. И ове године позване су општине и градови из Србије да се прикњуче Европској недељи мобилности и у складу са тим Град Ужице се придружује низом активности”.

Прва ће по речима члана Градског већа Слободана Шиљковића бити промоција бициклизма

“Ову активност реализоваћемо у недељу 18. септембра и намењена је првенствено ученицима основних школа, али су позвани и сви остали суграђани који воле вожњу бициклом. Вожња креће у 11 часова са Градске плаже од првог тунела и вози се трасом до Стапарске бање уз пригодне поклоне и освежење за учеснике и дружење у Стапарској бањи”.

Промоција воза као превозног средства које има предност у односу на аутомобил, промоција пешачких стаза на територији града, долазак на посао пешке представника градског руководства и забрана саобраћаја кроз центар града у одређеном временском периоду такође су активности које ће бити реализоване у наредних седам дана у оквиру Европске недеље мобилности.

Шиљковић додаје да ће током ове недеље грађанима бити презентоване и информације о урађеном и плановима за решавање проблема у саобраћају, попут недостатка паркинг места и повећаног загађења ваздуха. Он позива Ужичане да се прикључе и учествују у свим планираним активностима.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА