Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Крећимо се квалитетније” у оквиру Европске недеље мобилности (ВИДЕО)

Ужице – “Крећимо се квалитетније”, слоган је овогодишње “Европске недеље мобилности”, која се и у Ужицу обележава од 16. до 22. септембра. Боља повезаност је тема догађаја и активности које ће бити реализоване у наредних седам дана у више од 3 000 градова широм Европе и света.

Данијела Симић координатор Европске недеље мобилности подсећа да манифестација покренута од стране Европске комисије има за циљ фаворизовање немоторизованих видова превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај.

“Циљ је унапредити квалитет ваздуха и уопште животне средине у урбаним срединама. Капмања се спроводи у готово 3 хиљаде градова из 50 држава Европе и света, колико их је прошле године обележило ову манифестацију. И ове године позване су општине и градови из Србије да се прикњуче Европској недељи мобилности и у складу са тим Град Ужице се придружује низом активности”.

Прва ће по речима члана Градског већа Слободана Шиљковића бити промоција бициклизма

“Ову активност реализоваћемо у недељу 18. септембра и намењена је првенствено ученицима основних школа, али су позвани и сви остали суграђани који воле вожњу бициклом. Вожња креће у 11 часова са Градске плаже од првог тунела и вози се трасом до Стапарске бање уз пригодне поклоне и освежење за учеснике и дружење у Стапарској бањи”.

Промоција воза као превозног средства које има предност у односу на аутомобил, промоција пешачких стаза на територији града, долазак на посао пешке представника градског руководства и забрана саобраћаја кроз центар града у одређеном временском периоду такође су активности које ће бити реализоване у наредних седам дана у оквиру Европске недеље мобилности.

Шиљковић додаје да ће током ове недеље грађанима бити презентоване и информације о урађеном и плановима за решавање проблема у саобраћају, попут недостатка паркинг места и повећаног загађења ваздуха. Он позива Ужичане да се прикључе и учествују у свим планираним активностима.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предшколци на свечаном пријему у Градској кући

ОГЛАСНА ТАБЛА

Репрезентативац Србије у планинарењу Давор Гачић успешан у Бугарској

ОГЛАСНА ТАБЛА

Елена Тошић освојила је златну медаљу у дисциплини 100м прсно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ивана Парлић: „Одлука Скупштине града Ужица – против закона и против Ужичана“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фићијада по трећи пут у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почели Дани европске баштине у Сирогојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додељена градска признања за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Значајно унапређена понуда Туристичко рекреативног комплекса Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА