Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Креће „Златиборско културно лето”


Чајетина – Предстојећа летња туристичка сезона на Златибору биће испуњена бројним концертима, културним догађајима и традиционалним манифестацијама. Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор припремили су богат програм „Златиборског културног лета”. Највећи број манифестација одржаваће се на летњој позорници Краљевог трга, поред језера које је током протеклог периода реконструисано и опремљено новом мултифункционалном фонтаном. Ту ће, свакако, највише пажње привући концерти познатих музичара.

Овог лета посетиоци Златибора уживаће у концертима групе „Фрајле“, „Партибрејкерса“, „Зане“, „Београдског синдиката“, Нине Бадрић, кабареу Небојше Дугалића, као и у концерту Симфонијског оркестра РТС-а. Током јула и августа на летњој позорници Краљевог трга биће организовани и наступи бројних фолклорних друштава из Србије и региона, међу којима су КУД „Абрашевић“-Аранђеловац, УГ „Ветерани Златибора“, КУД „Гружа“, КУД „Наш завичај“ и многи други.

Поред музичких концерата и наступа КУД-ова, на програму „Златиборског културног лета” су и представе, од којих се посебно издвајају дечије, припремљене за најмлађе посетиоце Златибора. Током августа на Краљевом тргу биће организован и Турнир у баскету 3х3, као и фестивали „Лицидерско срце“ и „Моравски бисери“.

Програм „Златиборског културног лета”, као и претходних година, употпуниће традиционалне сеоске манифестације. Села Златибора надалеко су чувена не само по лепоти пејзажа и гостопримљивим домаћинима, већ и по манифестацијама које се током целе године организују. У Сирогојну су 12. јула „Петровдански дани“, а празник Преображења Господњег, 19. август, обележиће се традиционално у Рожанству манифестацијом „Без извора нема воде“, док се у селу Трнава од 17. до 22. августа одржава ликовна колонија. Поред тога, село Трипкова биће село домаћин Михољских сусрета села.

Златибор ће овог лета своје посетиоце обрадовати и пројекцијама најнових филмова у биоскопу Културног центра Златибор. Поред биоскопских пројекција, током предстојећег лета у овом здању приказиваће се и представе и изложбе слика познатих уметника.

 

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА