OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Креће „Златиборско културно лето”


Чајетина – Предстојећа летња туристичка сезона на Златибору биће испуњена бројним концертима, културним догађајима и традиционалним манифестацијама. Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор припремили су богат програм „Златиборског културног лета”. Највећи број манифестација одржаваће се на летњој позорници Краљевог трга, поред језера које је током протеклог периода реконструисано и опремљено новом мултифункционалном фонтаном. Ту ће, свакако, највише пажње привући концерти познатих музичара.

Овог лета посетиоци Златибора уживаће у концертима групе „Фрајле“, „Партибрејкерса“, „Зане“, „Београдског синдиката“, Нине Бадрић, кабареу Небојше Дугалића, као и у концерту Симфонијског оркестра РТС-а. Током јула и августа на летњој позорници Краљевог трга биће организовани и наступи бројних фолклорних друштава из Србије и региона, међу којима су КУД „Абрашевић“-Аранђеловац, УГ „Ветерани Златибора“, КУД „Гружа“, КУД „Наш завичај“ и многи други.

Поред музичких концерата и наступа КУД-ова, на програму „Златиборског културног лета” су и представе, од којих се посебно издвајају дечије, припремљене за најмлађе посетиоце Златибора. Током августа на Краљевом тргу биће организован и Турнир у баскету 3х3, као и фестивали „Лицидерско срце“ и „Моравски бисери“.

Програм „Златиборског културног лета”, као и претходних година, употпуниће традиционалне сеоске манифестације. Села Златибора надалеко су чувена не само по лепоти пејзажа и гостопримљивим домаћинима, већ и по манифестацијама које се током целе године организују. У Сирогојну су 12. јула „Петровдански дани“, а празник Преображења Господњег, 19. август, обележиће се традиционално у Рожанству манифестацијом „Без извора нема воде“, док се у селу Трнава од 17. до 22. августа одржава ликовна колонија. Поред тога, село Трипкова биће село домаћин Михољских сусрета села.

Златибор ће овог лета своје посетиоце обрадовати и пројекцијама најнових филмова у биоскопу Културног центра Златибор. Поред биоскопских пројекција, током предстојећег лета у овом здању приказиваће се и представе и изложбе слика познатих уметника.

 

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla