ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Креће нови циклус наградне игре „Узми рачун и победи“

Влада Србије, уз подршку НАЛЕД-а, организује нови циклус наградне игре „Узми рачун и победи“, а захваљујући увођењу новог система фискализације, све учеснике наградне игре очекује велика промена.

Уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани ће право учешћа остварити регистровањем рачуна путем мобилне апликације „Узми рачун и победи“, коју је развила Пореска управа Србије, саопштено је данас.

Министар финансија Синиша Мали истакао је да је нови наградни циклус усаглашен са новим Законом о е-фискализацији који је почео да се примењује од 1. маја ове године, што значи да је наградна игра у потпуности дигитална.

Он је рекао да ће у наградној игри важити сви фискални рачуни који су издати у новом систему е-фискализације, а да сама наградна игра стартује вечерас у поноћ.

Министар је објаснио да ће прво извлачење награда бити у суботу, 28. јануара, а последње 25. фебруара 2023. године. Наградни фонд је 1.682.424 евра и биће извучено десет станова, односно два по извлачењу, које ће бити емитовано на РТС-у.

„На сваком од тих рачуна постоји QР код и скенирање QР кода биће тикет и улазница за наградну игру „Узми рачун и победи“. Ово радимо како бисмо подигли свест грађана колико је важно да се узимају фискални рачуни и да се заједно са нама боре против сиве економије“, рекао је Мали на представљању нове наградне игре у Палати Србија.

„На апликацији ће свако моћи да отвори налог. Преко једног уређаја моћи ће да се направи највише пет различитих налога, значи са пет имена и бројева телефона, а са циљем да млади могу да пријаве старије, који немају одговарајуће мобилне телефоне, а све како нико не би био дискриминисан“, рекао је Мали.

Додао је да ће апликација бити доступна на Гугл и Епл продавницама, а моћи ће да учествују и платформе Ајфона (Ајфона (ИОС), Андроид телофона и Хуавеи. Нагласио је и да се рачун након скенирања не мора чувати.

У игри могу да учествују само рачуни који садрже QР код, а друга важна новина јесте да сваки рачун може да буде добитни – није прописана минимална вредност и сваки учесник може да региструје неограничени број рачуна.

„Дакле, процедура је једноставна. У Гугл и Епл продавници укуцате у претраживачу речи „Узми рачун и победи“. Скинете апликацију и региструјете се: име, презиме, адреса, број личне карте и број телефона. Оно што је новина је што је сваки рачун, тикет. Ако се сећате претходних наградних игара, имали сте обавезу да у коверту спакујете десет рачуна и да они буду тикет у наградној игри. Промена је да је сада само један фискални рачун тикет за учешће у наградној игри. За разлику од претходних циклуса сада немамо минимални износ. У претходним играма био је неопходан минималан износ од сто динара као износ на фискалном рачуну. Дакле, било који износ је у могућности да учествује у наградној игри“, прецизирао је Мали.

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Србији. Уколико из неког разлога рачун не може да се скенира, биће омогућен унос потребних података са рачуна, чиме ће рачун бити унет у апликацију и равноправно ће учествовати у наградној игри.

Мали је рекао да ће бити организовано и друго коло, на пролеће или јесен наредне године, и да ће се у наградном фонду наћи још десет станова.

Извор:Данас
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)