ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Крај школске године 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији

Крај школске година за све школе у Србији биће 6. јуна, а ОШ „Владислав Рибникар“, у којој се десило масовно убиство 3. маја, остаје школа и добија меморијални део, потврђено је из Владе Србије.

Влада Србије донела је одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији, а да школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе.

„Наш образовни систем створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце. У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу, наводи се у саопштењу владе и ддоаје да је зато и донета одлука да се школаска година заврси 6. јуна“, наводи се у саопштењу.
За оне који желе да раде до 20. јуна у том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности.

„Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев“, додаје се у саопштењу.

Основна огледна школа „Владислав Рибникар“ ће остати школа, саопштила је Влада. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције, биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност.

Подсетимо, у Основној школи „Владислав Рибникар“ 3. маја догодило се масовно убиство када је ученик седмог разреда К.К. из ватреног оружја убио чувара школе и осморо ђака. Рањено је седам особа, од којих је једна девојчица преминула у болници.

Извор: 021

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА