ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Крај прве фазе програма „Моја прва плата”

Следећа етапа у оквиру које ће се пријављивати млади почеће 13. новембра и трајаће до 6. децембра.

Пријављивање послодаваца и оглашавање слободних радних места, као прва фаза програма „Моја прва плата” завршено је, а према роковима овог програма које је објавила Национална служба за запошљавање следећа фаза у оквиру које ће се пријављивати млади, почеће 13. новембра и трајаће до 6. децембра. Од 7. до 22. децембра послодавци ће бирати кандидате међу пријављеним заинтересованима на порталу „Моја прва плата”. Најкасније до 29. децембра биће објављена коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама.

Закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодаваца и изабраних кандидата, којима се уређују међусобна права и обавезе, биће обављено од 1. до 19. јануара следеће године, а у том периоду мора почети и спровођење овог програма.

До сада су реализована три циклуса овог програма, кроз које је укључено око 24.000 незапослених младих. На годишњем нивоу је у просеку више од 5.000 послодаваца користило овај програм и највише из приватног сектора.

На предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Влада Србије је усвојила измене Уредбе о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, којим је повећан износ месечне новчане накнаде незапосленим младима који ће бити укључени у Програм.
За младе са средњим образовањем месечни износи су повећани са 25.000 на 28.000 динара а за младе са високим образовањем са 30.000 динара на 34.000 динара, подсећају у министарству.

– Ефекти на запошљавање (који се прате на 180-ти дан по завршетку програма) показују да је више од 40 одсто младих запослено – додају у министарству.

Извор: Политика

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА