ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Крај драме у Бродареву: Стигао спас из Србије, кренула локомотива са 600 путника ФОТО


Међународни брзи воз Београд–Бар стоји у Бродареву са око 600 путника због квара на локомотиви.

Како „Новости“ сазнају, воз са 600 путника управо је кренуо из Бродарева, где су стајали сатима због квара на мотору, након што је пристигла локомотива из Србије која је прикачена за воз.

Путници у возу чекају у Бродареву, иако је композиција вец́ требало да стигне у Бар. Разлог је квар на мотору воза, објавио је „Дан“. Како наводи тај црногорски медиј, будући да је у питању међународни воз, замена мотора је у надлежности Републике Србије.

„Ми имамо информацију да је та машина у дефекту и да неће бити у Бијелом Пољу до 12 сати. Што се тиче путника, немамо информацију да ли ће путници бити аутобусима пребачени у Бијело Поље“, казали су из „Жељезница Црне Горе“.

Како додају, не зна се колико ц́е времена бити потребно за поправку. „Машина воза је у дефекту и док се одобри и замени, да ли ће бити наша машина или из Србије, још се не зна, али будући да је у питању међународни воз, то је у надлежности Србије“, наводе из „Жељезница Црне Горе“.

„Дан“ незванично сазнаје да су црногорске „Жељезнице“ понудиле помоц́ када је у питању преузимање путника у возу, али нема потврде да ли је она прихвац́ена, односно одбијена.

На Фејсбуку, на страници „Возом кроз Црну Гору“ објављене су фотографије путника који су сунцобране и други плажни мобилијар који су понели на море искористили као спас од високих температура, а ни слутили нису да ц́е се сунчати у Бродареву.

Стиже спас из Србије
Како Новости преносе, управо је стигла локомотива на место где је заглављен међународни брзи воз 433 код Бродарева у коме се налази 600 путника.

Воз је кренуо из Бродарева, након што је пристигла локомотива из Србије која је прикачена за воз.

Међутим, овде се чекање путника неће зауставити јер их чека нова промена локомотиве након што пређу црногорску границу. Дакле, устаљена пракса је да се српска локомотива замени црногорском када се уђе у ту државу, што значи да ће бити новог чекања.

Међународни воз за Бар због квара локомотиве стоји у станици Бродарево, саопштио је Србија воз и навео да је то предузеће предузело све активности како би воз што пре наставио даље, као и да су путници добили освежење.

Због високих спољашњих температура дошло је до техничког квара локомотиве током путовања међународним вечерњим возом за Црну Гору, који је јуче кренуо из станице Земун за Бар у 19.58 часова, кажу у Србија возу.

Како је наведено, путницима у возу подељено је освежење, а особље је на располагању за све додатне информације.

Сви путници ће на основу приложене купљене возне карте моћи да изврше повраћај дела новчаних средстава у износу од 50 одсто.

Србија воз се извињава путницима због непријатности изазване непредвиђеним околностима и захваљује на стрпљењу и разумевању, наведено је у саопштењу.

Б92 / Фото: Фабиан Вендриг

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА