OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Крај драме у Бродареву: Стигао спас из Србије, кренула локомотива са 600 путника ФОТО


Међународни брзи воз Београд–Бар стоји у Бродареву са око 600 путника због квара на локомотиви.

Како „Новости“ сазнају, воз са 600 путника управо је кренуо из Бродарева, где су стајали сатима због квара на мотору, након што је пристигла локомотива из Србије која је прикачена за воз.

Путници у возу чекају у Бродареву, иако је композиција вец́ требало да стигне у Бар. Разлог је квар на мотору воза, објавио је „Дан“. Како наводи тај црногорски медиј, будући да је у питању међународни воз, замена мотора је у надлежности Републике Србије.

„Ми имамо информацију да је та машина у дефекту и да неће бити у Бијелом Пољу до 12 сати. Што се тиче путника, немамо информацију да ли ће путници бити аутобусима пребачени у Бијело Поље“, казали су из „Жељезница Црне Горе“.

Како додају, не зна се колико ц́е времена бити потребно за поправку. „Машина воза је у дефекту и док се одобри и замени, да ли ће бити наша машина или из Србије, још се не зна, али будући да је у питању међународни воз, то је у надлежности Србије“, наводе из „Жељезница Црне Горе“.

„Дан“ незванично сазнаје да су црногорске „Жељезнице“ понудиле помоц́ када је у питању преузимање путника у возу, али нема потврде да ли је она прихвац́ена, односно одбијена.

На Фејсбуку, на страници „Возом кроз Црну Гору“ објављене су фотографије путника који су сунцобране и други плажни мобилијар који су понели на море искористили као спас од високих температура, а ни слутили нису да ц́е се сунчати у Бродареву.

Стиже спас из Србије
Како Новости преносе, управо је стигла локомотива на место где је заглављен међународни брзи воз 433 код Бродарева у коме се налази 600 путника.

Воз је кренуо из Бродарева, након што је пристигла локомотива из Србије која је прикачена за воз.

Међутим, овде се чекање путника неће зауставити јер их чека нова промена локомотиве након што пређу црногорску границу. Дакле, устаљена пракса је да се српска локомотива замени црногорском када се уђе у ту државу, што значи да ће бити новог чекања.

Међународни воз за Бар због квара локомотиве стоји у станици Бродарево, саопштио је Србија воз и навео да је то предузеће предузело све активности како би воз што пре наставио даље, као и да су путници добили освежење.

Због високих спољашњих температура дошло је до техничког квара локомотиве током путовања међународним вечерњим возом за Црну Гору, који је јуче кренуо из станице Земун за Бар у 19.58 часова, кажу у Србија возу.

Како је наведено, путницима у возу подељено је освежење, а особље је на располагању за све додатне информације.

Сви путници ће на основу приложене купљене возне карте моћи да изврше повраћај дела новчаних средстава у износу од 50 одсто.

Србија воз се извињава путницима због непријатности изазване непредвиђеним околностима и захваљује на стрпљењу и разумевању, наведено је у саопштењу.

Б92 / Фото: Фабиан Вендриг

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Укус који ће вас одушевити: Направите савршени АЈВАР помоћу ОВОГ тајног састојка

ОГЛАСНА ТАБЛА

Голд гондола Златибор – седам година од постављања камена темељца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Компанија „Ђак“ поклања: 1.000 дин попуста за куповину патика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пет беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сабор изворне народне песме „Без извора нема воде’’

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Преображење Господње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас до 39 степени, а онда следи потпуни преокрет!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА