OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Korona virus ušao u dom za stare u Priboju: Sedam pacijenata prebačeno u užičku bolnicu

Od 43 stanara virus je potvrđen kod njih 27, koji su hospitalizovani u Užicu, dok još petoro čeka rezultate u pribojskoj bolnici

Najmanje 27 štićenika privatnog doma za stara lica „Terza Eta“ u Priboju zaraženo je koronavirusom, saznaje Kurir.

Samo juče stigli su iz referentnih laboratorija podaci da je 27 štićenika ovog privatnog gerontološkog centra pozitivno na kovid 19. Pre nekoliko dana je, kako saznajemo, testirano svih 43 korisnika ovog centra, 11 je negativno, a za petoro pacijenata koji su smešteni na izolaciono odeljenje pribojske Opšte bolnice čekaju se rezultati. U Priboju, inače, u poslednjih šest dana, sem korisnika gerontološkog centra, nije bilo pozitivnih na koronavirus.

Obostrana upala pluća

– Svi pacijenti koji su iz doma za stare prebačeni u Opštu bolnicu odmah su zbrinuti, a oni za koje je stigla potvrda da su pozitivni na koronavirus prebačeni su u užičku Opštu bolnicu. Danas je iz naše bolnice u Užice prebačeno 10 pacijenata, svi su korisnici doma za stare, juče troje, 23. i 22. avgusta po jedno – kaže dr Predrag Terzić, direktor Opšte bolnicu u Priboju.

Prema rečima dr Vladana Ćirkovića iz Opšte bolnice u Priboju, radi se o pacijentima s težom i srednje teškom kliničkom slikom, neki od njih su sa obostranom upalom pluća, niskom saturacijom, a dodatni problem jeste što se radi o starijim, teško pokretnim, i u nekim slučajevima dementnim ljudima.

Nepoznat izvor

Kako je virus korona ušao u starački dom u Priboju, zasad se ne zna. Iz doma juče nisu bili spremni da daju izjave za Kurir. Kako saznajemo, dom je još od marta bio u totalnom karantinu te od tada nije imao prijem novih korisnika, a do ponedeljka su bile zabranjene i posete.

– Pre nekoliko dana ljudi smešteni u domu počeli su da dobijaju temperaturu, što je bio signal za reakciju nadležnih. Testirani su svi korisnici i ispostavilo se da su dve trećine njih pozitivni na koronavirus – kaže naš izvor iz Priboja. Inače, u domu su korisnici iz Priboja, Prijepolja, Sjenice, Nove Varoši, čak i iz nekih opština Republike Srpske koje gravitiraju prema Priboju.

U opštini Priboj juče nam je rečeno da se trenutno preduzimaju sve potrebne mere da se širenje zaraze zaustavi, a o onome što se dogodilo obaveštene su sve nadležne institucije u zemlji, pa se očekuje njihova reakcija.

BILANS KORONAVIRUSA

PRVI DAN BEZ UMRLIH POSLE MESEC I PO

U poslednja 24 sata na koronavirus u Srbiji testirano je 8.836 osoba, njih 125 bilo je pozitivno, dok nije bilo preminulih.

Poslednji put dan bez smrtnih slučajeva imali smo 24. juna. Do sada je preminulo 707 osoba, zaraženo 31.099, a testirano 904.343 ljudi. Na respiratoru se trenutno nalazi 36 pacijenata.

Izvor: Kurir.rs, Zoran Šaponjić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pedijatar dr Dušanov: deca su nam u katastrofalnom stanju i sve je gore s godinama

Oglasna Tabla

Do „Staparka” dva putića

Oglasna Tabla

Svetskim danom turizma počinju pripreme za 60. Sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Rok sedam dana: Ko se ne javi banci, pristaje na predloženi plan otplate

Oglasna Tabla

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 27. septembar

Oglasna Tabla

Hapšenje u Novoj Varoši zbog velike količine spida

Oglasna Tabla

„Đorđu kam bek“ – ali Đorđe ni u Pariz ni u Australiju, već u Užice da šije šajkače

Oglasna Tabla

Do 14 časova potpuna obustava saobraćaja na Sušici

Oglasna Tabla