11.7 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

KONSTRUKTOR ŠTRAJKUJE GLAĐU U „PRVOM PARTIZANU“

Inženjer mašinstva Milovan Milović(58), konstruktor u užičkoj fabrici municije „Prvi partizan” sa radnim stažom od 33 godine, drugi dan štrajkuje glađu u svojoj kancelariji u ovom preduzeću. Ništa ne jede, stalno je na svom radnom mestu, a tu je i celu prošlu noć proveo. Razlog takvog protesta, rekao je novinarima na ulazu u tu fabriku namenske industrije, jeste mobing pretpostavljenih na poslu prema njemu.

– Svojevremeno sam u svojstvu uzbunjivača prijavio jednu nepravilnost u fabrici, ali od tada sam izložen mobingu od rukovodećeg kadra, na čelu sa direktorom Andrićem i neposrednim rukovodiocem Dragovićem. Ne daju mi radne zadatke, ne omogućavaju da uz izlaznicu odem na radni zadatak u neku od tri lokacije fabrike, vrše odmazdu prema meni. Čekaju me za najmanju sitnicu, pa kažnjavaju odbijanjem pet odsto od plate. Kad zatražim obrazloženje, oni me odmah kazne. Postalo je neizdrživo, a sve kulminiralo kada sam dobio rešenje o premeštaju na drugo radno mesto, u drugu radnu celinu kao da sam početnik a ne iskusan inženjer. To radno mesto na koje su me poslali nije ni postojalo po sistematizaciji. Štrajkovaću dok mi se ne ispuni zahtev da me vrate na moje dosadašnje radno mesto – ispričao nam je Milovan Milović, dodajući da je posvećen poslu i 2012. godine bio najbolji inženjer fabrike.

output_nm92kd

Objašnjenje ovog slučaja potražili smo i od generalnog direktora „Prvog partizana” Dobrosava Andrića. On kaže da je premeštanje radnika s jednog na drugo radno mesto uobičajen posao u velikoj fabrici kakva je ova (u njoj radi oko 1.500 radnika).

– Tako je i Milović prebačen na drugo radno mesto, da bi tu bio korisniji i sačuvao svoj posao u „Prvom partizanu”. Ali imao je konflikt sa šefom, pa sada stupio u štrajk glađu koji uopšte nije u skladu sa zakonskim propisima. Sada nastojimo da se ovaj problem što pre reši, nadam se rešenju već u toku dana i verovatno ćemo Milovića vratiti na njegovo dosadašnje radno mesto – izjavio nam je direktor.

Izvor: www.politika.rs/foto: S.Jovičić
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla