https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Верификацијом 19 одборничких мандата и избором председника и секретара, конституисана је Скупштина Градске општине Севојно. Конститутивној седници присуствовала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима.

За председника Скупштине Градске општине Севојно изабран је Никола Гогић који је ту функцију обављао и у претходном скупштинском сазиву. Функцију секретара обављаће дипломирани правник Славица Марић. На овој седници изабрана је и административно мандатна комисија.

На наредној седници биће изабран председник Градске општине Севојно и чланови Градског већа, чиме ће бити конституисана и власт у Градској општини Севојно.

Локални избори у Севојну одржани су 3. априла, а највише гласова добила је коалиција предвођена СНС-ом која је освојила 10 мандата. “Здрава Србија” има 4 мандата , “Уједињени за Севојно Богосав Михаиловић” 2 и по једног одборника “Заветници”, СРС и “Јединствена Србија”.