6.9 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

KONOBAR I NAJVERNIJI GOST ZATVORILI SEZONU KUPANJA U LEDENOJ ĐETINJI

Sezona kupanja na užičkoj Plaži zatvorena je juče a broj kupača koji su do popodne, u Đetinji „toploj“ devet stepeni, ostali da se brčkaju mogao se izbrojati na prste – zapravo na dva prsta.

Srđan Tomašević Hans, zdravstveni radnik iz Užica, i restorater Danko Živković, spustili su zavesu na sezonu kupanja. Tomašević nije bio samo najredovniji posetilac Plaže, već i najredovniji Živkovićev gost.

 
Foto: V.L. / RAS Srbija/Zatvorili sezonu kupanja: Srđan Tomašević i Danko Živković

– Nismo se maltene ni znali do početka leta, a onda nas je hladna Đetinja spojila. Znalo se – kafa, rakija, pa onda nas dvojica u vodu, čak i pre spasilaca i jutarnjih šetača. Pa onda opet rakija, pa kupanje, i tako u krug. Nikada se nije desilo da Srđan posledji ode sa Plaže, ali se nikada nije desilo da ne dođe prvi – priča vlasnik restorana.

Tela su, kažu, toliko privikli na vodu, da u stepen mogu da pogode kolika je temperatura vode. Nisu je izneverili ni kad je Đetinja pogodovala samo morževima, ni kad je izgurala na letos maksimalnih 20 stepeni.

Danas popodne njih dvojica, kao da ulaze u banju, zađoše u ledaru na poslednji „buć“. I otplivaše dobrih nekoliko minuta na opšte zgražavanje šetača. Raspletoše priču na temu kako pregurati do juna 2018. kada će ponovo, ovoga puta kao dobri poznanici, dočekivati jutrom kupače.

Mada je prema analizama Zavoda za javno zdravlje Đetinja celog leta bila ispravna za kupanje, mnogo Užičana je mimoilazilo Plažu pravdajući se prljavom vodom koja je nosila lokvanje i alge.

– Nisu mi jasne te priče da je voda prljava!? Da je tako, pa ja bih odavno završio na kožnom odeljenju bolnice. Da je mnogima hladna – to shvatam, ali ovo je odmor za dušu, relaksacija za telo, antistres terapija i lek za mamurnu glavu. Treba pregurati sumornu jesen, zimu, proleće, pa dočekati leto. Kakav bazen, kakvi bakrači, Plaža je Plaža – hvalio je i žalio Tomašević.

Čašica za kraj sezone: Daleko je sledeće leto

Foto: V.L. / RAS Srbija/Čašica za kraj sezone: Daleko je sledeće leto

Rastali su se onako kao što su dane započinjali i drugovali – Danko je nalio još jednu Srđanu.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Dve bronzane medalje za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla