ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Конкурс за војне школе отворен до 31. марта

Министарство одбране расписало је конкурс за упис у војне школе који ће бити отворен до 31. марта 2023. године. Овогодишњим конкурсом предвиђен је упис 175 будућих кадета Војне академије и 17 Медицинског факултета ВМА, 75 ученика општег смера,  30 ученика ваздухопловног смера Војне гимназије и 65 ученика Средње стручне војне школе, саопштено је из министарства.

Школовање у свим војним школама је бесплатно, а кадетима и ученицима обезбеђен је смештај, исхрана, одећа, односно униформа, уџбеници и школски прибор, спортска опрема, здравствена заштита и одговарајућа месечна новчана примања.

Војна академија у школској 2023/2024. години нуди основне академске студије на смеровима: Копнена војска, Технолошко инжењерство материјала и заштите, Војноелектронско инжењерство, Војномашинско инжењерство, Војно ваздухопловство, Војносаобраћајно инжењерство и Економија одбране.

Право да конкуришу за упис основних студија на Војној академији имају младићи и девојке рођени 2002. године или касније, односно 2003. године или касније за студије на Медицинском факултету Војномедицинске академије. Неопходан услов је, такође, да кандидати имају завршену четворогодишњу средњу школу, односно да похађају четврти разред четворогодишње средње школе.

Информације о конкурсима за упис у војне школе могу се пронаћи на  линку.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)