ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Конкурс за специјалне јединице „Кобре“ и 72. бригаду отворен до 31. јула, почетна плата 220.000 динара

Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“ и 72. бригада за специјалне операције отворили су конкурс за младиће и девојке до 30. година старости, а рок за подношење пријава је 31. јул ове године.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, почетна плата новопримљених специјалаца који успешно савладају обуку износи 220.000 динара.

„Кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове конкурса, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способност. Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза“, стоји у саопштењу.

Додаје се да ће најуспешнији међу њима добити прилику да ступе у професионалну војну службу у једну од две поменуте специјалне јединице, на одређено време, у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

„На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку“, стоји у саопштењу.

Заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у специјалне јединице могу пронаћи на следећем линку: хттпс://www.мод.гов.рс/цир/конкурс-за-специјалне-јединице-војске-србије

Извор: Данас

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду