10.8 C
Uzice
мај 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Konkurs za prijem novih članova u Udruženje vizuelnih umetnika Užica

Udruženje vizuelnih umetnika Užica raspisalo je konkurs za prijem novih članova koji je otvoren do 16. februara ove godine. Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su završili osnovne, master ili doktorske studije iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, a poziv se odnosi ne samo na Užičane,već i umetnike iz okolnih mesta.

Kao konkursni materijal zahteva se biografija/ CV sa adresom i kontakt telefonom, linkom do Web strane / ukoliko je umetnik ima/, kao i portfolio u Pdf dokumentu koji sačinjavaju fotografije pet do deset radova, sa naznačenim nazivom rada, tehnkom i godinom nastanka. Ovaj materijal potrebno je, do naznačenog roka,  dostaviti na mejl:  uvuuzice@gmail.com sa naznakom „Za prijem novih članova“.

Udruženje vizuelnih umetnika Užica ove godine ulazi u treću godinu postojanja, a do sada je ostvarilo značajan broj projekata: izložbi, predavanja, radionica, festivalskih gostovanja i učešća na značajnim manifestacijama. Opremanjem galerije „Reflektor“ i programom koji je tokom postojanja sproveden u ovoj galeriji, kao i na drugim mestima, UVUU nije ostvarilo samo značajan pomak na lokalnoj savremenoj likovnoj sceni, već i u mnogo širem i prostoru i kontekstu. Integracijom i interakcijom pojedinaca, umetnika iz Užica i okoline , u okviru ovog udruženja, do sada je ostvarena vidljiva kolektivna referenca u domenu savremenog stvaralaštva, a svakako da učešče u aktivostima ovog udruženja doprinosi i jačanju personalnog stvaralačkog identiteta.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić/ foto: UVUU

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Doprinos razvoju lokalne zajednice kroz osnivanje Fonda za mobilnost mladih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Majski dani kulture u Arilju

Oglasna Tabla

Huawei bez Android licence: Šta to znači za korisnike?

Oglasna Tabla